Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filety z królika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1072

Mięso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, wyżyłować, pokroić na porcje (po dwa

Filety z królika

Składniki:

Filety z królika

 

  • comber z królika
  • 80g słoniny
  • 20 g mąki
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filety z królika
Mięso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, wyżyłować, pokroić na porcje (po dwa kawałki) ukośnie. Lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i formować ręką i nożem filety w kształcie wydłużonego liścia. Potem naszpikować cienkimi paskami słoniny, posypać przyprawami i oprószyć mąką, usmażyć z obu stron. Podawać na grzankach posmarowanych pasztetem, z frytkami, kalafiorem i z surówkami.

Tagi:

mięso danie