Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka
Filety umyć, osączyć, lekko rozbić tłuczkiem, skropić sokiem
z cytryny, oprószyć pieprzem, solą, i wstawić do lodówki na
1 godzinę. Po wyjęciu oprószyć mąką i usmażyć na oleju.
Filety włożyć do rondla, dodać umyte i osączone morele
( bez pestek), podlać bulionem, posypać przyprawą carry
i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i posypać cukrem, dodać do kurczaka, skropić winem,przykryć i dusić jeszcze 3 minuty.
z cytryny, oprószyć pieprzem, solą, i wstawić do lodówki na
1 godzinę. Po wyjęciu oprószyć mąką i usmażyć na oleju.
Filety włożyć do rondla, dodać umyte i osączone morele
( bez pestek), podlać bulionem, posypać przyprawą carry
i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i posypać cukrem, dodać do kurczaka, skropić winem,przykryć i dusić jeszcze 3 minuty.