Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z kurczaka w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przyrządzone filety z kurczaka są bardzo efektowne

Filety z kurczaka w cieście francuskim

Składniki:

Filety z kurczaka w cieście francuskim

 

  • 3 szt filety z kurczaka,
  • 1 szt ciasto francuskie,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 szt jajko,
  • 2 łyzki olej,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka w cieście francuskim
Filety pokroić na kawałki, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, na każdy kwadrat położyć kawałek usmażonego mięsa i zwinąć w ozdobny pakiecik.(tak jak zawija się cukierki ) Każdy pakiecik posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 190 stopni.