Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z pangi zapiekane z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Panga zapiekana z warzywami smakuje wyśmienicie

Filety z pangi zapiekane z warzywami

Składniki:

Filety z pangi zapiekane z warzywami

 

  • 50 dag mieszanki warzywnej mrożonej,
  • sok z cytryny,
  • pieprz,
  • sól,
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do ryb ,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżka oleju,
  • 2 filety z pangi,
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z pangi zapiekane z warzywami
Filety z pangi umyć, osuszyć w papierowym reczniku, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wsypać mieszankę z warzyw i smazyć ok 5 min. od czasu do czasu mieszając. Podsmażone warzywa wyłożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego. Na patelnię, na pozostały po smażonych warzywach olej wrzucić kawałki ryby i smażyć ok 5 min. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wymieszać z odrobiną wody, dodać tymianek, bazylię oraz ostrą paprykę. Sos wymieszać z podsmażoną rybą i wyłożyć na warzywa. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temp 180 stopni.