Sposób przygotowania:
Filety z pangi zapiekane z warzywami
Filety z pangi umyć, osuszyć w papierowym reczniku, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wsypać mieszankę z warzyw i smazyć ok 5 min. od czasu do czasu mieszając. Podsmażone warzywa wyłożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego. Na patelnię, na pozostały po smażonych warzywach olej wrzucić kawałki ryby i smażyć ok 5 min. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wymieszać z odrobiną wody, dodać tymianek, bazylię oraz ostrą paprykę. Sos wymieszać z podsmażoną rybą i wyłożyć na warzywa. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temp 180 stopni.