djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Filety z piersi z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Złociste filety doskonałe na obiadek.

Filety z piersi z curry

Składniki:

Filety z piersi z curry

 

  • 1 filet z piersi kurczaka,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka mleka,
  • do posypania curry,
  • Kucharek (uniwersalna) do smaku,
  • do obtoczenia bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Filety z piersi z curry
Filet myjemy, wycinamy z niego żyłki i kroimy aby powstały cienkie płaty. Następnie rozbijamy je tłuczkiem i posypujemy curry. Pozostawiamy na ok 20 min.
Jajko rozbijamy, dodajemy mleko, odrobinę przyprawy Kucharek i wszystko roztrzepujemy.
Filety moczymy w jajku, po czym obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni.