Sposób przygotowania:
Filety z suma w panierce jajecznej
► Filety dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 4 porcje, następnie natrzeć z obu stron solą i pieprzem. Częsć zamrożonej cytryny zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach i wiórkami cytryny posypać filety z obu stron.
► Widelcem rozbełtać jajka i obtoczyć w nich rybę. Na dużej patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ( żeby się ryba nie przyklejała do patelni ) smażyć do momentu, aż filety z obu stron się zrumienią i przybiorą złoty kolor.
► Widelcem rozbełtać jajka i obtoczyć w nich rybę. Na dużej patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ( żeby się ryba nie przyklejała do patelni ) smażyć do momentu, aż filety z obu stron się zrumienią i przybiorą złoty kolor.
Magdalena88
Zgobisz
Smacznego Magda .... Pozdrawiam
Marika-