msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Sum smażony.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sum jest pyszną rybą, z niewielką ilością ości. Najlepiej smakuje bez nadmiaru przypraw

Sum smażony.

Składniki:

Sum smażony.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sum smażony.
Suma pokrojonego w dzwonka opłukać i osuszyć. Lekko posolić wszystkie kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Kłaść porcje ryby oprószone mąką. Smażyć z obu stron, po czym przełożyć na wyłożona papierem do pieczenia blachę. Na każdym kawałku położyć wiórki zimnego masła i zapiekać ok. 20 minut w 200 stopniach.
Na zdjęciu z lewej strony, obok smażonej miruny.

Tagi:

beza bezy