Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Filety z zpieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką.

Filety z zpieczarkami

Składniki:

Filety z zpieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Filety z zpieczarkami
Filety rozmrozić nie do końca, skropić sokiem z cytryny, posolić
i oprószyć pieprzem. Następnie rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na pozostałym tłuszczu. Połączyć z filetami, doprawić solą
i pieprzem. Dusić około 15-20 minut. Rybę wyjąć na półmisek, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i polać rybę. Na końcu posypać natką pietruszki.