Sposób przygotowania:
Filety z zpieczarkami
Filety rozmrozić nie do końca, skropić sokiem z cytryny, posolić
i oprószyć pieprzem. Następnie rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na pozostałym tłuszczu. Połączyć z filetami, doprawić solą
i pieprzem. Dusić około 15-20 minut. Rybę wyjąć na półmisek, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i polać rybę. Na końcu posypać natką pietruszki.
i oprószyć pieprzem. Następnie rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na pozostałym tłuszczu. Połączyć z filetami, doprawić solą
i pieprzem. Dusić około 15-20 minut. Rybę wyjąć na półmisek, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i polać rybę. Na końcu posypać natką pietruszki.