Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Filety zapiekane z serkiem ziolowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Soczyste,o nietypowym ale pysznym smaku miesko.Polecam:)

Filety zapiekane z serkiem ziolowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filety zapiekane z serkiem ziolowym

 

  • Filety z kurczaka(uzylam trzech,pojedynczych)

 

  • sos mietowy(gotowy,w sloiczku)-po jednej lyzeczce na kazdy filet

 

  • serek ziolowy -Philadelphia light

 

 

 

  • suszona kolendra-po szczypcie na kazdy filet

 

  • kokos do posypania

 

  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Filety zapiekane z serkiem ziolowym
Kazdy filet oczyszczamy z blonek,myjemy i wycieramy papierowym recznikiem.Kazdy filet solimy,pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny .Naczynie zaroodporne w ktorym bedziemy piec filety,skrapiamy oliwa.Ukladamy filety,na kazdy nakladamy sos mietowy i kolendre,rozsmarowujemy lyzeczka,na sos nakladamy serek,tyle by pokryc caly filet.Kazdy filet z serkiem posypujemy kokosem.Przykrywamy naczynie zaroodporne i pieczemy w tem.180 stopni C. przez jakies 40 min.Smacznego:)
Filety zapiekane z serkiem ziolowym
Na Kazdy filet nakladamy warstwe sosu mietowego,nastepnie suszona kolendre oraz serek.Nakladajac serek,musimy uwazac by zrobic to rownomiernie i by warstwy nam sie nie zeslizgnely,poniewaz sos mietowy ma sliska konsystencje.
Filety zapiekane z serkiem ziolowym
Na warstwe serowa nakladamy rownomiernie kokos,ktory pod koniec pieczenia ladnie nam sie zrumieni i nada potrawie nietypowego smaku.Bardzo polecam.Na zdjeciu,przed wlozeniem do piekarnika.