Sposób przygotowania:
Finezyjne ciasto z krakersami
Jajka sparzyć wrzącą wodą, po czym schłodzić jaja i wybić je na talerzyki białka oddzielając od żółtek, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać ze sobą, przesiać je i delikatnie dodać do ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wylać ciasto do blaszki. Piec w temperaturze około 180- 190 stopni C przez około 40-50 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie części. Śmietankę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru oraz schłodzonej, rozpuszczonej żelatyny. Ubitą śmietankę wykładamy na pierwszy biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem, następnie wykładamy gotową masę krówkową na wierzch biszkopta, na niej układamy krakersy. Wkładamy do lodówki w celu zmiękczenia krakersów. Na wierzch można delikatnie polać polewą czekoladową.