na gazie

na gazie

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Kuchnia polska z produktami Hortex

fioletow zupa warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Eksplozja barw. Idealny smak i piekny talerz sprawia że chce się ta zupe zjeść w mgnieniu oka.

fioletow zupa warzywna

Składniki:

fioletow zupa warzywna

 

  • 1 litr wywaru warzywno-drobiowego
  • 200 gram kapusty czerwonej
  • 4 małe sztuki kapusty chińskiej pak choi
  • 12 małych marchewek
  • 4 mini kolby kukurydzy
  • kilka sztuk słodkiego groszku
  • kilka rzodkiewek
  • kilka szalotek
  • ogórek świeży
  • sól , pieprz biały , miód i pietruszka suszona do smaku

 

Sposób przygotowania:

fioletow zupa warzywna
Kapustę czerwoną kroimy w grubą kostkę i gotujemy około 10 minut w wywarze warzywn0-drobiowym . Odcedzamy kapustę i bulion doprawiamy miodem , solą i pieprzem. Kapustę chińska razem z groszkiem i obrana szalotką gotujemy na parze jedna minutę , obrana marchewkę i kukurydzę gotujemy również na parze 3 minuty . Warzywami dekorujemy talerz i wlewamy gorący wywar warzywny posypując suszoną natką pietruszki. Smacznego.