inkaa

inkaa

Kucharz
[Przepisów: 6]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

JAJKA WIELKANOCNE

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne, lekkostrawne, efektowne i szybkie w przygotowaniu danie! Jest świetną alternatywą dla ciężkiej wersji jajek z majonezem.

JAJKA WIELKANOCNE Więcej zdjęć (2)

Składniki:

JAJKA WIELKANOCNE

 

  • 1x Marchewka kostka Hortex
    (opak)

  • - Groszek zielony HORTEX (2-3 łyżki)

  • - ew. 1 łyżka kukurydzy

  • - 4 grube plastry dobrej jakości szynki

  • - 1 kostka bulionowa
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • ok 10 pełnych skorupek po jajkach

Sposób przygotowania:

JAJKA WIELKANOCNE
Szynkę w kawałku, kroimy w średnią kostkę. Do 1 l wody dodajemy kostkę bulionową, wrzucamy mrożonkę HORTEX - Marchewka kostka ( ok 5 łyżek), oraz kilka łyżek mrożonki HORTEX - groszek zielony. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 min, po czym odcedzamy na sicie. Do skorupek po jajkach, ( wcześniej przygotowanych w taki sposób, że ostrym nożem odcinamy górę jajka, i wylewamy jego zawartość np. przy okazji przygotowania babki Wielkanocnej) wkładamy pokrojoną w kostkę szynkę, marchewkę, groszek i ew. kukurydzę. Na 1 l. gorącego bulionu dokładamy 3 łyżeczki żelatyny. Mieszamy i zalewamy, wypełniając nasze skorupki. Całość wkładamy do lodówki do stężenia galarety. Przed podaniem obieramy jak normalne jajka:) Serwujemy z odrobiną octu dla smaku i poprawy trawienia, Polecam!
JAJKA WIELKANOCNE
FIT JAJKA WIELKANOCNE