Sposób przygotowania:
JAJKA WIELKANOCNE
Szynkę w kawałku, kroimy w średnią kostkę. Do 1 l wody dodajemy kostkę bulionową, wrzucamy mrożonkę HORTEX - Marchewka kostka ( ok 5 łyżek), oraz kilka łyżek mrożonki HORTEX - groszek zielony. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 min, po czym odcedzamy na sicie. Do skorupek po jajkach, ( wcześniej przygotowanych w taki sposób, że ostrym nożem odcinamy górę jajka, i wylewamy jego zawartość np. przy okazji przygotowania babki Wielkanocnej) wkładamy pokrojoną w kostkę szynkę, marchewkę, groszek i ew. kukurydzę. Na 1 l. gorącego bulionu dokładamy 3 łyżeczki żelatyny. Mieszamy i zalewamy, wypełniając nasze skorupki. Całość wkładamy do lodówki do stężenia galarety. Przed podaniem obieramy jak normalne jajka:) Serwujemy z odrobiną octu dla smaku i poprawy trawienia, Polecam!