monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Flaczki 8

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna,sycąca i rozgrzewająca zupa co prawda robi się ją dość długo ,ale warto.

Flaczki 8

Składniki:

Flaczki 8

 

  • 1 kilogram flaków wołowych świeżych
  • włoszczyzna
  • kość wołowa
  • zupa ogonowa w proszku
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz cały
  • listek laurowy
  • kilka kulek ziela
  • majeranek
  • przyprawa do flaków

Sposób przygotowania:

Flaczki 8
Flaki myjemy i gotujemy w wodzie ok 5 minut od zagotowania i przecedzamy płuczemy i tą czynność powtarzamy trzy razy, w drugim garnku gotuję wywar na gnatku z dużą ilością zieleniny ,jak wywar będzie gotowy przecedzamy go i dodajemy flaczki ,marchew ,listek laurowy,ziele ,pieprz i gotujemy na małym ogniu ok 3 i pół godziny na koniec dodajemy przyprawę do flaków,majeranek ,zupę ogonową i mąkę wsypujemy do kupka zalewamy wodą i dobrze mieszamy dodajemy do naszej zupki,przegotowujemy całość.