Sposób przygotowania:
Flaczki drobiowe
Włoszczyznę myję, marchew, pietruszkę i selera obieram ze skórki.
Kurczaka wkładam do garnka, gotuję w wodzie razem z włoszczyzną, dodaję przyprawy.
Ugotowanego kurczaka kroję w grubszy makaron. Wyjęte z wywaru marchewki i pietruszki ścieram na tarce o grubych oczkach. Rosół przecedzam, wkładam kurczaka z warzywami, dodaję do smaku pieprz, imbir, majeranek, ewentualnie dosalam całość.
Z mąki przygotowuję zasmażkę i dodaję do flaczków. Doprowadzam do zagotowania, zdejmuję z ognia, przelewam flaczki na talerze i podaję.
Kurczaka wkładam do garnka, gotuję w wodzie razem z włoszczyzną, dodaję przyprawy.
Ugotowanego kurczaka kroję w grubszy makaron. Wyjęte z wywaru marchewki i pietruszki ścieram na tarce o grubych oczkach. Rosół przecedzam, wkładam kurczaka z warzywami, dodaję do smaku pieprz, imbir, majeranek, ewentualnie dosalam całość.
Z mąki przygotowuję zasmażkę i dodaję do flaczków. Doprowadzam do zagotowania, zdejmuję z ognia, przelewam flaczki na talerze i podaję.