Sposób przygotowania:
Flaczki drobiowe
Do dużego garnka wkładamy oczyszczone i wypłukane udka z kurczaka , kroimy i dodajemy marchew,cebule,por,pietruszkę,liścia laurowego,ziele angielskie,kostkę rosołową.
Gdy wszystko zacznie się gotować zbieramy powstającą piane siteczkiem bądź łyżką.
Po 10-15min gotowania wsypujemy resztę składników: pieprz , gałka , papryka , majeranek , przyprawa do flaków.
I gotujemy.
Następnie wyjmujemy udka, obieramy i dodajemy do naszego (rosołu) flaków.
Podajemy z obrobioną suszonego koperku :)
Smacznego!
Gdy wszystko zacznie się gotować zbieramy powstającą piane siteczkiem bądź łyżką.
Po 10-15min gotowania wsypujemy resztę składników: pieprz , gałka , papryka , majeranek , przyprawa do flaków.
I gotujemy.
Następnie wyjmujemy udka, obieramy i dodajemy do naszego (rosołu) flaków.
Podajemy z obrobioną suszonego koperku :)
Smacznego!
luna