Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Flaczki drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne danie , można podać na każdym przyjęciu czy obiedzie rodzinnym.

Flaczki drobiowe

Składniki:

Flaczki drobiowe

 

  • 4 sztuki udka z kurczaka,
  • 2 sztuki marchew,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 sztuka por (biała część),
  • 1 sztuka pietruszka,
  • do smaku przyprawa do flaków Prymat,
  • do smaku majeranek Prymat,
  • do smaku papryka czerwona mielona,
  • do smaku gałka muszkatołowa mielona,
  • do smaku ziele angielskie mielone Prymat,
  • 2 listki liść laurowy Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 sztuka kostka rosołową

 

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowe
Do dużego garnka wkładamy oczyszczone i wypłukane udka z kurczaka , kroimy i dodajemy marchew,cebule,por,pietruszkę,liścia laurowego,ziele angielskie,kostkę rosołową.

Gdy wszystko zacznie się gotować zbieramy powstającą piane siteczkiem bądź łyżką.
Po 10-15min gotowania wsypujemy resztę składników: pieprz , gałka , papryka , majeranek , przyprawa do flaków.

I gotujemy.

Następnie wyjmujemy udka, obieramy i dodajemy do naszego (rosołu) flaków.

Podajemy z obrobioną suszonego koperku :)
Smacznego!