Sposób przygotowania:
Flaczki drobiowe z pieczarkami
W jednym garnku zagotowujemy wodę i na wrzącą wrzucamy żołądki drobiowe, przyprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem na wolnym gazie, aż będą miękkie. Następnie odcedzamy je i zostawiamy do ostygnięcia. Gotowe kroimy w plastry.
W drugim garnku również zagotowujemy wodę i wrzucamy udźce, przyprawiamy solą i Kucharkiem. Gotujemy przez 1 godzinę na małym gazie również pod przykryciem. Ugotowane mięso wyjmujemy z bulionu i kroimy na mniejsze kawałki.
Do bulionu ponownie wkładamy pokrojone mięso i żołądki. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz obraną, umytą i startą marchewkę. Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut.
W kubku rozprowadzamy sos pieczeniowy w zimnej wodzie i powoli wlewamy go do garnka z flaczkami. Na koniec przyprawiamy przyprawą do flaczków i pieprzem.
W drugim garnku również zagotowujemy wodę i wrzucamy udźce, przyprawiamy solą i Kucharkiem. Gotujemy przez 1 godzinę na małym gazie również pod przykryciem. Ugotowane mięso wyjmujemy z bulionu i kroimy na mniejsze kawałki.
Do bulionu ponownie wkładamy pokrojone mięso i żołądki. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz obraną, umytą i startą marchewkę. Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut.
W kubku rozprowadzamy sos pieczeniowy w zimnej wodzie i powoli wlewamy go do garnka z flaczkami. Na koniec przyprawiamy przyprawą do flaczków i pieprzem.