Sposób przygotowania:
Flaczki Eli
Flaki dokładnie umyć,pogotować w wodzie,odlać,przepłukać i tak powtórzyć 3-4 razy,aż flaki będą pół miękkie.Ostudzić i pokroić w paseczki.Porcję rosołową zalać zimną wodą,dodać kucharka,obrane ząbki czosnku,podpieczone na blasze lub opalone nad gazem cebule,liście laurowe,ziele angielskie i ugotować rosół.Obraną marchew,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Rosół przecedzić,dodać flaki,obrane mięso zporcji rosołowej,utartą jarzynę i ugotować do miękkości.Doprawic imbirem,gałka muszkatołową,pieprzem,solą,majerankiem i maggi.Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę dodać do flaków i zagotować.Smacznego!
Babciagramolka
eli_555
Dziękuję.
luna
kinga
zewa