lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

flaczki wieprzowe na rosole wołowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

flaczki wieprzowe na rosole wołowym

flaczki wieprzowe na rosole wołowym

Składniki:

flaczki wieprzowe na rosole wołowym

 

  • 6 szklanek rosołu wołowego
  • seler
  • kawałek pora
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • 60 dag flaków wieprzowych

Sposób przygotowania:

flaczki wieprzowe na rosole wołowym
Flaki wieprzowe dokładnie oczyść umyj pod bieżącą wodą i pokrój w paski,następnie zalej zimną wodą i przez 3-5 godzin gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu. Odcedź,flaki,przelej zimną wodą.Posiekaj cebulę przesmaż na maśle,oprósz ją mąką.Pietruszkę,marchew i selera oczyść i drobno pokrój.Zalej cebulę rosołem,zagotuj,następnie dodaj flaki i pokrojone warzywa oraz ziele angielskie i liść laurowy. Zupę przypraw i podawaj.