Sposób przygotowania:
Flaczki z boczniaków
Marchew, pietruszkę i kawałek selera obrać i pokroić w drobną kostkę. Zalać wodą i gotować.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Do podduszonej cebuli dodać przyprawy dla lepszego wydobycia smaku i aromatu, chwilę jeszcze podduszyć i wymieszać. Dodać do gotujący warzyw. Boczniaki wypłukać i podzielić na paski wielkości jak są zwykłe flaczki. Do miękkich warzyw dodać boczniaki, gotować jeszcze około 10 minut. Przygotować zasmażkę z oleju i mąki, dodać do garnka. Dodać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Do podduszonej cebuli dodać przyprawy dla lepszego wydobycia smaku i aromatu, chwilę jeszcze podduszyć i wymieszać. Dodać do gotujący warzyw. Boczniaki wypłukać i podzielić na paski wielkości jak są zwykłe flaczki. Do miękkich warzyw dodać boczniaki, gotować jeszcze około 10 minut. Przygotować zasmażkę z oleju i mąki, dodać do garnka. Dodać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem.