Sposób przygotowania:
Ziemniaki RumcajskiETAP 1:
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy głęboki otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180°C.
ETAP 2:
2. Mięso kroimy bardzo drobno, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
ETAP 3:
3. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dojemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec prużenia łączymy z mięsem i dodajemy ketchup.
5. Gotowym farszem napełniamy upieczone ziemniaki i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
6. Ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się ser.
ETAP 4:
7. Danie gotowe.
8. Smacznego