Sposób przygotowania:
Flaczki z żołądków
Żołądki umyć i pokroić na paseczki.
Wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu 20 minut.
Dodać sól, liść laurowy, ziele i pokrojone w słomki marchewki, pietruszkę i seler, majeranek, oraz dodać natkę selera, pokrojoną porę i cebulę.
Gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania dodać do smaku pieprz i maggi, ewentualnie dosolić.
Na patelni rozgrzać smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Gotową zasmażkę dodać do flaczków, dokładnie ja rozprowadzić i zagotować.
Flaczki podawać z pieczywem.
Wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu 20 minut.
Dodać sól, liść laurowy, ziele i pokrojone w słomki marchewki, pietruszkę i seler, majeranek, oraz dodać natkę selera, pokrojoną porę i cebulę.
Gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania dodać do smaku pieprz i maggi, ewentualnie dosolić.
Na patelni rozgrzać smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Gotową zasmażkę dodać do flaczków, dokładnie ja rozprowadzić i zagotować.
Flaczki podawać z pieczywem.
luna
elzbieta8960
AgAjoL