motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Flaczki z żołądków 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Flaczki drobiowe z żołądków

Flaczki z żołądków 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Flaczki z żołądków 4

 

  • 70 dkg żołądków drobiowych
  • 1 seler
  • marchewka
  • pietruszka
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/3 łyżeczki czosnku
  • vegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Flaczki z żołądków 4
Żołądki dokładnie myjemy i kroimy w wzdłuż. Marchewkę seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Umytą natkę pietruszki siekamy. Pokrojone żołądki dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących flaczków dajemy starte jarzyny, majeranek, czosnek i pozostałe przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Flaczki z żołądków 4
Żołądki umyte i osuszone kroimy. Zalewamy wodą i gotujemy
Flaczki z żołądków 4
Dodajemy starte jarzyny i przyprawy. Gotujemy do miękkości