iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Flądra w porach i śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna delikatna rybka w porach

Flądra w porach i śmietanie

Składniki:

Flądra w porach i śmietanie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Flądra w porach i śmietanie
Flądrę filet doprawiamy solą ziołową posypujemy z obu stron i smażymy na patelni na masełku . Smażymy z obu stron na złoty kolor .Pod koniec smażenia na patelnie z rybą dajemy pokrojonego w plasterki pora .Pora solimy .Dodajemy pieprz biały-do smaku .Lekko podlewamy wodą -chwilę dusimy .Dodajemy śmietaną -mieszamy . Zagotowujemy .Wykładamy na talerz.Ryba na niej pory w smietanie -ozdabiamy natką pietruszki .