Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Flądra z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

naprawdę przepyszne danie, polecam, nie pożałujecie...

Flądra z pieczarkami

Składniki:

Flądra z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Flądra z pieczarkami
Flądrę skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce, po 10 min. natrzyj solą i obtocz w mące.Boczek pokrój w kostkę, stop na rozgrzanej margarynie, wyjmij , a na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmaż flądry (z każdej strony przez ok. 8 minut).Orane pieczarki pokrój w plastry i podsmaż, dodaj w trakcie smażenia boczek.Rybę ułóż na półmisku, posyp pieczarkami i boczkiem, przybierz natką pietruszki.