Sposób przygotowania:
Fladra z warzywami
Fasolkę umyj i oczyść. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 5-6 minut. Brokuł umyj, podziel na różyczki. Podsmaż je na 2-3 łyżkach rozgrzanej oliwy. Gdy zaczną się rumienić, dodaj pokrojony w plasterki por. Zalej bulionem, przykryj i zmniejsz ogień. Po 2-3 minutach, dodaj obgotowana fasolkę szparagową, dopraw do smaku solą i pieprzem, oraz sokiem z cytryny. Gotuj bez przykrycia, aż bulion całkiem odparuje. Filety umyj i osusz. Posyp solą i pieprzem. Następnie posmaruj z obu stron reszta oliwy, ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj przez 5 minut z każdej strony. Rozłóż warzywa na talerzach, a na wierzchu połóż upieczoną flądrę. Pokrój cytrynę w ćwiartki i podaj z rybą.