Sposób przygotowania:
Flądra z wody
Flądrę skropić sokiem z połówki cytryny i pozostawić na 10 minut. Całą cytrynę pokroić w plasterki. Po tym czasie posypać z 2 stron lekko solą, pieprzem i papryką. Przygotować sobie 6 kawałków folii aluminiowej, takiej wielkości aby można było nią owinąć rybkę. Na każdym kawałku folii rozsmarować pół łyżeczki oliwy, na niej położyć rybę. Na rybie układamy plasterki cytryny, po 2 listki laurowe i 2 ziarenka pieprzu i szczelnie zawinąć w folie. Tak przygotowane pakuneczki z rybą gotujemy ok 30 minut w garku z wodą. Rozpakować z folii i ułożyć na talerzu. Delikatnie skropić jeszcze cytryną, można lekko posolić. Podawać rybę posypaną zieloną pietruszką, najlepiej z ziemniaczkami i surówką. Polecam przygotować po 2 małe sztuki na osobę do obiadu.