jolanta1965

jolanta1965

Kucharz
[Przepisów: 22]

Flaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

flaki smakują wyśmienicie i zajada się nimi moja córcia która do tej pory była na nie

Flaki

Składniki:

Flaki

 

  • 1 kg flaków [gotowe mrożone wołomińskie krojone ]
  • 1 szt średniej wielkości piersi z kurczaka
  • 1 szt udko z kurczaka
  • 30-40 dag antrykotu
  • włoszczyzna z kapustą włoską
  • sól, pieprz świeżo mielony ,imbir,chili ,papryka słodka, majeranek
  • mąka
  • masło nie margaryna

Sposób przygotowania:

Flaki
gotujemy rosół z włoszczyzną antrykotem gdy on będzie już lekko miękki dodajemy udko i pierś. w osobnym garnku obgotowuję flaki kilkakrotnie wymieniając wodę. gdy mięso będzie już miękkie wyjmuję z rosołu jak również warzywa. ostudzone mięso antrykot,pierśi udko które pozbawiliśmy kości kroimy w paseczki i dodajemy do rosołu,jak również odsączone flaki.do smaku dodajemy według upodobań przyprawy.mąkę rumienię na złoty kolor dodaję masło robiąc zasmażkę i dodaję do flaków. życzę smacznego