Sposób przygotowania:
Zupa z ogórków małosolnych
Mięso rosołowe dokładnie wypłukać zimną wodą. Włożyć do garnka,zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Podczas gotowania zebrać powstałe szumowiny, gotować około 20 - 30 minut. Dodać obrane,starte na tarce (grube oczka ) jarzyny, listek laurowy i ziele angielskie. Następnie zmniejszyć płomień ognia, gotować pod przykryciem około 1 godziny.
Po godzinie dodać starte na tarce ogórki małosolne (grube oczka) i gotować ponownie około 20 minut.
Mięso wyjąc ostudzić, pokroić w kostkę i ponownie włożyć do zupy. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę, ugotować do miekkości , ale nie rozgotować. Dodać do zupy.
Na końcu dodać zalewę z ogórków, doprawić do smaku solą pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Zupę zagęścić mąką wymieszaną z wodą lub zasmażką jak kto woli.
Zagotować.
Dodać śmietanę i poszatkowany koperek.
Po godzinie dodać starte na tarce ogórki małosolne (grube oczka) i gotować ponownie około 20 minut.
Mięso wyjąc ostudzić, pokroić w kostkę i ponownie włożyć do zupy. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę, ugotować do miekkości , ale nie rozgotować. Dodać do zupy.
Na końcu dodać zalewę z ogórków, doprawić do smaku solą pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Zupę zagęścić mąką wymieszaną z wodą lub zasmażką jak kto woli.
Zagotować.
Dodać śmietanę i poszatkowany koperek.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
O tak. polecam.