iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Zupa z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warto często ugotować taką zupę, aby odpocząć od tradycyjnych wywarów mięsnych. Jest kremowa i delikatna.

Zupa z dorsza

Składniki:

Zupa z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dorsza

ETAP 1:

Dorsza sprawiamy, odcinamy głowę i wyjmujemy ości. Doprowadzamy do zagotowania bulion.

Marchewki i ziemniaki kroimy w kostkę, fasolkę na małe kawałki, dodajemy do bulionu.

Wrzucamy też podpieczoną na palniku cebulę. Następnie dodajemy czosnek, listki oraz ziele.

Wrzucamy łby, gotujemy 20 minut. Wyjmujemy łby i dodajemy kawałki dorsza. Wlewamy mleko, gotujemy 10 minut.

Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy od razu.