Sposób przygotowania:
Flaki po warszawsku 4
Na wołowinie oraz umytej włoszczyźnie ugotować rosół dodając listek laurowy, sól i pieprz. Kiedy będzie już gotowy przecedzić. Wołowinę wyjąć i oddzielić mięso od kości i rozdrobnić. Flaki zagotować trzy razy zmieniając za każdym razem wodę. Pietruszkę i marchewkę pokroić na talarki. Flaki wrzucić do rosołu i zagotować dodać pokrojoną włoszczyznę i mięso wołowe. Cebulkę pokroić drobno i zeszklić na maśle. Oprószyć mąką i dolewając wody z rosołu zrobić zasmażkę. Dodac do zupy. Flaczki doprawić majerankiem i paryką w proszku.
![Flaki po warszawsku 4 Flaki po warszawsku 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/flaki-po-warszawsku-4-215454.jpg)
![Flaki po warszawsku 4 Flaki po warszawsku 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/flaki-po-warszawsku-4-215455.jpg)
![Flaki po warszawsku 4 Flaki po warszawsku 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/flaki-po-warszawsku-4-215456.jpg)
![Flaki po warszawsku 4 Flaki po warszawsku 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/flaki-po-warszawsku-4-215457.jpg)
KasiaJulcia