MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Flaki po warszawsku 4

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne flaczki po warszawsku

Flaki po warszawsku 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaki po warszawsku 4

 

Sposób przygotowania:

Flaki po warszawsku 4
Na wołowinie oraz umytej włoszczyźnie ugotować rosół dodając listek laurowy, sól i pieprz. Kiedy będzie już gotowy przecedzić. Wołowinę wyjąć i oddzielić mięso od kości i rozdrobnić. Flaki zagotować trzy razy zmieniając za każdym razem wodę. Pietruszkę i marchewkę pokroić na talarki. Flaki wrzucić do rosołu i zagotować dodać pokrojoną włoszczyznę i mięso wołowe. Cebulkę pokroić drobno i zeszklić na maśle. Oprószyć mąką i dolewając wody z rosołu zrobić zasmażkę. Dodac do zupy. Flaczki doprawić majerankiem i paryką w proszku.
Flaki po warszawsku 4
Ugotować rosół na włoszczyźnie i wołowinie
Flaki po warszawsku 4
Marchewkęi i pietruszkę pokroić w talarki
Flaki po warszawsku 4
Flaki trzykrotnie zagotować zmieniając wodę
Flaki po warszawsku 4
Zupę zaciągnąć zasmażką i doprawić majerankiem i papryką

Tagi:

mięso flaki zupy