justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Flaki wołowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

fleki według przepisu mojej teściowej, naprawdę są dobre

Flaki wołowe

Składniki:

Flaki wołowe

 

  • 1 kg flaki wołowe,
  • 2 szt. marchewka,
  • pietruszka,
  • 1,5 l rosół wołowy,
  • pieprz ziarenka,
  • ziele angielskie,
  • 2 szt. listek laurowy Prymat,
  • 1 łyż. majeranek,
  • Sól

Sposób przygotowania:

Flaki wołowe
Flaki dokładnie należy opłukać i gotować 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Czynność powtarzamy dwa razy. Odcedzone flaki zalewamy rosołem, dodajemy przyprawy i gotujemy do momentu aż będą miękkie. Marchewkę kroimy w plasterki i dodajemy do flaków. Gotujemy jeszcze kilka minut.