Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Flaki wołowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Flaki wołowe z warzywami są bardzo smaczne. Przygotowane w taki sposób można podawać same lub z dodatkiem pieczywa.

Flaki wołowe z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaki wołowe z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Flaki wołowe z warzywami
Podgotowane flaki włożyć do zimnej wody zagotować, odcedzić, czynność tę powtórzyć przynajmniej 2-3 razy. Następnie gotować około 1,5-2 godziny. Dodać pokrojone warzywa, kostkę rosołową, liście laurowe, angielskie ziele i majeranek, gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody i mieloną papryką, połączyć z miękkimi flakami, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.
Flaki wołowe z warzywami
Obrane warzywa pokroić w pół krążki dodać kostkę rosołową
Flaki wołowe z warzywami
Flaki kika razy zagotować i odcedzić zmieniając wodę
Flaki wołowe z warzywami
Połączyć z warzywami dodać przyprawy i gotować do miękkości
Flaki wołowe z warzywami
Śmietanę wymieszać z papryką i mąką dodać do zupy zagotować