Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Flaki wołowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dla mnie flaki to coś przepysznego

Flaki wołowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Flaki wołowe

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Flaki wołowe
Do garnka wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą się wodę wkładamy oczyszczone i opłukane mięso wołowe i kurę, oraz sól i pieprz, gotować. Warzywa obrać, opłukać dodać do rosołu, gotować do miękkości mięsa. Mięso razem z warzywami wyjąć z rosołu, ostudzić. Flaki wrzucić do garnka, obgotować 3 razy po 15 minut, za każdym razem zmienić wodę, odcedzić. Flaki obgotowane wrzucić na rosół, razem ze wszystkimi przyprawami, gotować do miękkości flaków na wolnym ogniu. Mięso oddzielić od kości, pokroić w paseczki. Warzywa pokroić w kostkę, mięsa i warzywa dodać do flaków. Zasmażka: Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami, doprawić do smaku zagotować. Podawać z bułką
Flaki wołowe
flaki mrożone zostały 3 razy obgotowane i osączone
Flaki wołowe
przygotowywanie zasmażki do flaków, z masła i mąki