ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Flaczki wołowe jak u mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne flaki wołowe.. smak dzieciństwa :)

Flaczki wołowe jak u mamy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki wołowe jak u mamy

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki wołowe jak u mamy
Flaki dokładnie myjemy, dajemy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez godzinę. Następnie odcedzamy. Udka z kurczaka również myjemy, dajemy do garnka, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy zimną wodą, stawiamy na kuchence i gotujemy do miękkości mięsa. Cebulę obieramy z łupiny, kroimy w drobną kostkę i szklimy na małej ilości tłuszczu. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Seler i marchew obieramy cienko ze skórki, myjemy dokładnie pod bieżącą wodą i trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw. Wrzucamy to na patelnię do cebuli i chwilkę przesmażamy. Następnie dolewamy trochę wody i dusimy aż zmiękną Ugotowane udka wyciągamy widelcem z garnka i obieramy z mięsa. Mięso kroimy drobno i razem z flakami dajemy do wywaru. Całość gotujemy. Wsypujemy majeranek, gałkę, imbir i paprykę. Po pół godziny dorzucamy warzywa które dusiły się na patelni. I gotujemy do miękkości flaków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Flaczki wołowe jak u mamy
Flaki dokładnie myjemy dajemy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy przez godzinę Następnie odcedzamy Udka z kurczaka również myjemy dajemy do garnka wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie zalewamy zimną wodą stawiamy na kuchence i gotujemy do miękkości mięsa Cebulę obieramy z łupiny kroimy w
Flaczki wołowe jak u mamy
Seler i marchew obieramy cienko ze skórki myjemy dokładnie pod bieżącą wodą i trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw Wrzucamy to na patelnię do cebuli i chwilkę przesmażamy Następnie dolewamy trochę wody i dusimy aż zmiękną
Flaczki wołowe jak u mamy
Ugotowane udka wyciągamy widelcem z garnka i obieramy z mięsa Mięso kroimy drobno i razem z flakami dajemy do wywaru Całość gotujemy Wsypujemy majeranek gałkę imbir i paprykę
Flaczki wołowe jak u mamy
Po pół godziny dorzucamy warzywa które dusiły się na patelni I gotujemy do miękkości flaków Doprawiamy do smaku solą i pieprzem