WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Flaczki wołowe na kurczaku.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Esencjonalne i aromatyczne flaki wołowe na rosole z kurczaka.

Flaczki wołowe na kurczaku. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Flaczki wołowe na kurczaku.

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki wołowe na kurczaku.
Flaki wołowe kilkukrotnie gotujemy przelewając zimną wodą, aż stracą nieprzyjemny zapach. Kurczaka zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Po zagotowaniu zdejmujemy szumy, solimy i gotujemy aż mięso lekko zmięknie. Marchew, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na grubej tarce. Kurczaka wyjmujemy z wody, obieramy z mięsa i kroimy je na paski. Do rosołu wrzucamy flaki, mięso z kurczaka, starte warzywa, ząbki czosnku i wszystkie przyprawy. Gotujemy do miękkości flaków, uzupełniając wrzątkiem wg potrzeb. Mąkę przesmażamy na maśle i rozprowadzamy w zupie. Chwilę jeszcze gotujemy.
Flaczki wołowe na kurczaku.
Po zagotowaniu wody z kurczakiem, zdejmujemy szumy.
Flaczki wołowe na kurczaku.
Marchew, pietruszkę i selera ściaramy na grubej tarce.
Flaczki wołowe na kurczaku.
Flaki z mięsem i warzywami gotujemy na wolnym ogniu.