Sposób przygotowania:
Flan z kaszy jaglanej z morelamiprzygotowanie kaszy jaglanej:
Gotujemy kaszę jaglaną w podwójnej ilości wody, przesz około 15 minut, licząc od momentu wrzenia wody. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
przygotowanie ciasta z kaszy jaglanej i jajek:
Ubijamy jajka z cukrem na białą masę.
przygotowanie masy:
Stopniowo dodajemy ugotowaną kaszę, serek ricotta, skrobię, cynamon i ekstrak z wanilii. Delikatnie mieszamy.
przygotowanie owocow:
Morele myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
przygotowanie do pieczenia:
Formę smarujemy masłem. Na dno wysypujemy połowę moreli, wylewamy ciasto, wierzch posypujemy pozostałymi kawałkami owoców.
Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 40 minut. Wyjmujemy, odstawiamy do przestygnięcia. Podajemy na ciepło.
Magdalena88
Marika-
Holly
sofieta
sofieta
sofieta