Sposób przygotowania:
Florentynki
Migdały podbrązowić na patelni. Czereśnie odsączyć, drobno pokroić, tak samo skórkę pomarańczową. Śmietanę połączyć w rondelku z miodem i cukrem i stale mieszając, mocno podgrzać. Dodać czereśnie, skórkę, migdały i stale mieszając, mąkę. Na natłuszczonej olejem blasze układać ciasteczka. Piec w temp. 220°C 10 minut.
Poczekać, aż ciasteczka przestygną i odkleić za pomocą łopatki.
Roztopić w garnuszku na parze czekoladę. Na płaskim półmisku rozlać ją w cienkie placuszki, większe od ciasteczek. W placuszki wkładamy płaską stroną ciasteczka.
Poczekać, aż ciasteczka przestygną i odkleić za pomocą łopatki.
Roztopić w garnuszku na parze czekoladę. Na płaskim półmisku rozlać ją w cienkie placuszki, większe od ciasteczek. W placuszki wkładamy płaską stroną ciasteczka.