wyjadacz

wyjadacz

Kucharz
[Przepisów: 10]

Fondue po niemiecku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fondue po niemiecku podawać pokrojonymi w talarki parówkami oraz cebulą i kiszonymi ogórkami, nabijając na razem na widelec.

Fondue po niemiecku

Składniki:

Fondue po niemiecku

 

 

Sposób przygotowania:

Fondue po niemiecku
Naczynie do fondue natrzeć czosnkiem, wlać do niego wino, wolno podgrzać, stale mieszając, dodać tarty ser i gotować, aż się rozpuści. Wlać wódkę zmieszaną z mąką i zagęścić masę serową, mieszając, przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Masa powinna być jednolita. Gdyby wino nie chciało się wymieszać z serem, dodać kilka kropel octu.

Tagi:

sery ser