Dzień dobry !
Pamiętajcie - nie wychodzimy z domu bez śniadanka . Zapraszam .Sałatka z ziemniaków i gotowanego kurczaka ( ,,Robię bo mam-sałatka-wersja2")
Dzień dobry !
Pamiętajcie - nie wychodzimy z domu bez śniadanka . Zapraszam .Sałatka z ziemniaków i gotowanego kurczaka ( ,,Robię bo mam-sałatka-wersja2")
Ja mialam dzisiaj ochote na lososia z jajkiem na twardo i do tego chlebek z maselkiem. Po tym sniadaniu, moge isc na zakupy, u mnie -10 stopni i pelno sniegu.
Na śniadanko jedliśmy jaja na miękko,ale mam chęć na wiosenne kanapki,takie pachnące z pomidorkiem,ogórkiem,rzodkiewką,szczypiorkiem,koperkiem i z jajem na twardo.Niestety muszę jeszcze poczekać
Fajna sprawa z tymi zupkami.Niestety jestem mięsożerna i uwielbiam na śniadanko kanapkę z dobrą wędlinką.Najlepiej własnego wyrobu,plus sałata,pomidor,ogórek.Do tego duża porcja wody mineralnej,nie gazowanej.
U mnie na śniadanie obowiązkowo kawa czarna z mlekiem i cukrem i do tego jakieś kanaka lub jajecznica, albo zupa mleczna.
Gusiu masz dobry nawyk jedząc zupy mleczne.Szczerze mówiąc, jakoś zupek rano nie jadam, a pamiętam że babcia gotowała mi przed wyjściem do szkoły mannę, ryż na mleku czy płatki owsiane.I ten samk pamiętam.A czemu sama ich nie gotuję?No, właśnie, czemu?
A kawa też obowiązkowo, inaczej oczy nie chcą mi się otworzyć.
Na dworze trzaskający mróz - a z psem na spacer wyjść trzeba .Proponuję wszystkim którzy muszą wychodzić z domu zamiast herbatki - wypicie przed wyjściem gorącego ,, Bulionu z żółtkiem "
Oczywiście trzeba go ugotować wcześniej ( ja przy okazji robienia rosołu ugotowałam więcej , podzieliłam na porcje i zamroziłam - i na takie dni jest jak znalazł ).
Dobry pomysl takie mrozy to trzeba cos na rozgrzanie przed wyjsciem.
co dzisiaj na śniadanie?
Obserwuj wątekOdp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?
Mirka227
A ja jeszcze nic nie jadłam, a tu takie pyszności
Odp: co dzisiaj na śniadanie?
Babciagramolka
luna
dusia30
Śliweczka
Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?
msewka
Gusiu masz dobry nawyk jedząc zupy mleczne.Szczerze mówiąc, jakoś zupek rano nie jadam, a pamiętam że babcia gotowała mi przed wyjściem do szkoły mannę, ryż na mleku czy płatki owsiane.I ten samk pamiętam.A czemu sama ich nie gotuję?No, właśnie, czemu?
A kawa też obowiązkowo, inaczej oczy nie chcą mi się otworzyć.
gusia1000
iwi69
Dobry pomysl takie mrozy to trzeba cos na rozgrzanie przed wyjsciem.
iwi69
No bardzo zdrowe sniadanko
Sarenka