Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

marietta
  • marietta

• Przepisy: 2157
  • Artykuły: 15
Zwłaszcza bony do IKE-i lub na ciuchy do butików.

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Babciagramolka
margolata napisał(a):

Mam pytanko czy ja mogę edytować swój stary przepis i wstawić do niego nowe fotki bo akurat zrobiłam coś co kiedyś dawno wstawiłam i troszkę bym to zmieniła

Pewnie że możesz - edytuj przepis i wstaw nowe fotografie - z tym że punktów już za nie nie dostaniesz bo przepis jest już punktowany ( a teraz za zdjęcia dostawiane do swojego później niż 24 godziny po wstawieniu przepisu punktów nie ma - za zdjęcia dostawiane do obcych przepisów też )). Edytuj - mam dyżur to zaraz zatwierdzę.

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

margolata
  • margolata

• Przepisy: 169
  • Artykuły: 0
Mam pytanko czy ja mogę edytować swój stary przepis i wstawić do niego nowe fotki bo akurat zrobiłam coś co kiedyś dawno wstawiłam i troszkę bym to zmieniła

Babciagramolka
To ja z góry mówię , że nie chcę oceniać ( nawiązuję do propozycji Bahusa ) .Lubię nagrody i bawi mnie ich zdobywanie . Zgadzam się z Tobą i nie zacznę raptem gotować po 3 obiady , żeby zdobyć punkty- wstawiam to co gotuję - jak mam ,, dobry dzień ,to jest coś nowego ( nawet kilka przepisów ) - jak mam lenia to wyciągam to co w zamrażarce .

Pomysł ze zmienną oceną przepisów bez zdjęć dobry - ja bym zmieniła trochę i dała tak : za przepis bez zdjęcia 5 punktów i dodatkowe punkty za przepis super ciekawy + 5 punktów , za nowinkę czyli coś wg Moderatora co nie pojawiało się w necie + 5 punktów , za bardzo dokładne opisanie znanej potrawy ( np robienia makaronu ) + 5 punktów .Razem było by 20 punktów ale za dobry przepis .

Ponownie ,,upominam ,, się przy okazji o licznik minimalnej ilosci znaków w opisie procedury przygotowania , żeby z automatu wyeliminować wszelkie ,,skrótowce ,,, a pozostałym wstawiajacym normalne przepisy dać możliwość kontroli , że przepis na pewno przejdzie weryfikacje długości .

zmieniono 1 raz (ostatnio 16 sie 2011 17:08 przez Babciagramolka)

Netka
  • Netka

• Przepisy: 408
  • Artykuły: 0
Bahusku,teraz to juz sie zdeczko uspokoilo,nagrody zgarniete,tylko gwarancji jeszcze brak

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Widzę, że "wyścig szczurów" ruszył pełną parą. Kiedyś gdy skakano sobie do oczu w pogoni za kubeczkiem to mnie śmieszyło. Dziś mnie to denerwuje. Sam nie mam zamiaru się ścigać. Będę dodawał przepisy jak będzie mi się chciało i na pewno nie w celu zdobycia nagrody. No gdybym coś tam uzbierał to (jeżeli jeszcze zdążę) być może poproszę o wagę. Ale nie będę specjalnie w tym celu się wysilał. To tyle co chciałem powiedzieć na temat moich zapatrywań w kwestii ubiegania się o nagrodę.

A teraz pragnę się podzielić moimi przemyśleniami na temat samego konkursu.
Otóż ja bym zrobił tak : Powołał "komisję" (można to nazwać inaczej), która oceniałaby każdy przepis. Mogliby to robić np. moderatorzy. Punkty byłyby stopniowane co "5" czyli np. za przepis bez zdjęcia można by otrzymać od 0-20 punktów. Można by również nie zaliczyć zdjęcia (gdy np. kiepskie lub "naciągane"). Wszystko byłoby w gestii oceniających. Użytkownicy mogliby się odwoływać do ustanowionego eksperta, który weryfikował by ewentualne reklamacje. Jego decyzja byłaby ostateczna. Oczywiście ekspert musi być doświadczonym kucharzem i fachowcem w branży. Swoje przepisy jakie ekspert dodałby w czasie trwania akcji "gotujmy z nagrodami" były by poza konkursem.

zmieniono 3 razy (ostatnio 16 sie 2011 16:29 przez Bahus)
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

A propos bzdurnych przepisów - Moderatorzy mają prawo nie przyjąć przepisu, który uważają za bez wartości - tylko jeszcze rzadko z tego prawa korzystają. Albo boją się korzystać, żeby nie wdawać się w polemiki. Ja bym połowę tego bylejactwa po prostu wywaliła na poziomie moderowania i po kłopocie.
Zachęcam do surowszego traktowania bzdur. Macie uprawnienia.

U nas przenosi bez problemu do konkretnych przepisów, więc to chyba problem po stronie twojej przeglądarki natomiast w twoim profilu możesz sobie sprawdzić za co masz przyznane wirtuale, każde zdarzenie jest opisane:

obrazek

p.jola1
  • p.jola1

• Przepisy: 919
  • Artykuły: 9
Probowałam klikać na te przepisy, w mozzilli nigdzie nie przenosi a IE przenosi do strony głównej gotujmy.pl

Chodzi ci o podejrzenie przepisu, musisz wejść w nazwę konkretnego przepisu, na dole zaznaczyłam ci czarnymi strzałkami (przepisów nagrodzonych jest 6)
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty