Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Netka
  • Netka

• Przepisy: 408
  • Artykuły: 0
pacpaw napisał(a):

Obecne zmiany zamiast poprawić zdecydowanie pogorszyły nastroje. Lepiej było zostać przy starym-nowym systemie i zmodyfikować go tak, aby promował starych użytkowników i przeszkadzał w kopiowaniu. Była już nawet propozycje takich zmian:
- wprowadzić dzienny limit dodawanych przepisów
- nagrody wydawać biorąc pod uwagę nie tylko punkty ale też i staż. Im większa nagroda tym większy staż. Jak taki laptop lub skuter będą np. po roku lub dwóch latach stażu to na pewno będzie to też promocja wiernych użytkowników, którzy są z Wami od lat. Zniechęci to też wszystkich naciągaczy, a innych zmusi do wielomiesięcznej systematycznej pracy
- punktacja bez zmian, ale też dodać ostatnie zapisy czyli punktowane zdjęcia z długim opisem i przedstawiające kolejne etapy przygotowania, a nie kolejne ujęcia tego samego dania.
Na moje oko to by było lepsze i jakiś sposób promowałoby też użytkowników, którzy tworzyli ten serwis przez tyle lat.

Pacpaw,podoba mi sie to co piszeszMysle tez,ze zamiary Wlodarzy tej strony tez byly dobre,moze nie wszystko zostalo do konca przemyslane,tylko ten nie popelnia bledow ktory nic nie robi.I mam cicha nadzieje,ze jednak cos sie zmieni z ta punktacja i wogole z regulaminem bo faktycznie jest zdeczko przesadzony.Ale ludzie,nie dajcie sie zwariowac,przeciez to tylko zabawa!

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Ania Hosz
  • Ania Hosz

• Przepisy: 198
  • Artykuły: 1
Sorry już znalazłam....wszystko wiem

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Ania Hosz
  • Ania Hosz

• Przepisy: 198
  • Artykuły: 1
Witam,

mam pytanie do moderatorów...dodałam przepisy z 3 zdjęciami, ale albo były za krótko opisane albo się nie podobały...i dostałam tylko 20 punktów Dlatego mam pytanie jak można edytować przepis, żeby usunąć zdjęcia?

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

pacpaw
  • pacpaw

• Przepisy: 1427
Obecne zmiany zamiast poprawić zdecydowanie pogorszyły nastroje. Lepiej było zostać przy starym-nowym systemie i zmodyfikować go tak, aby promował starych użytkowników i przeszkadzał w kopiowaniu. Była już nawet propozycje takich zmian:
- wprowadzić dzienny limit dodawanych przepisów
- nagrody wydawać biorąc pod uwagę nie tylko punkty ale też i staż. Im większa nagroda tym większy staż. Jak taki laptop lub skuter będą np. po roku lub dwóch latach stażu to na pewno będzie to też promocja wiernych użytkowników, którzy są z Wami od lat. Zniechęci to też wszystkich naciągaczy, a innych zmusi do wielomiesięcznej systematycznej pracy
- punktacja bez zmian, ale też dodać ostatnie zapisy czyli punktowane zdjęcia z długim opisem i przedstawiające kolejne etapy przygotowania, a nie kolejne ujęcia tego samego dania.
Na moje oko to by było lepsze i jakiś sposób promowałoby też użytkowników, którzy tworzyli ten serwis przez tyle lat.

Odp: Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
evita0007 napisał(a):

misia14 napisał(a):

to nie jest regulamin.....za pól roku nowa osoba o tym nie będzie wiedzieć.....to powinno byc w REGULAMINIE napisane.....
a jak na razie trafiłam na 2 regulaminy różnej treści

no to ja już całkiem zielona jestem ale myślę że i tak jeszcze coś pozmieniają bo to nie przejdzie ludzie będą odchodzić już berenika chce odejść,taka dobra kucharka.

Evita, je też nie mam zamiaru, przynajmniej na razie zniżać się do poziomu, który prezentują niektórzy użytkownicy ... nie będę starać się, robić zdjęcia, dokładnie opisywać przepisy i fotki gdy badziewiarze dostają za swój chłam tylko kilka punktów mniej - nie warto i wydaje mi się, że trzeba się bardziej cenić! bo na razie zamiast podwyższania poziomu portalu obserwuję drastyczny jego upadek... I jest mi z tego powodu bardzo przykro bo włożyłam tu dużo własnej pracy i wysiłku...

mycha
  • mycha

• Przepisy: 2142
  • Artykuły: 18
Przepraszam Buniu, źle się wyraziłam, chodziło mi o regulujących zasady na tej stronce.

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Babciagramolka
mycha napisał(a):

Berniko, przejrzałam odnośniki, przepisy tego użytkownika to jakaś żenada! Moderatorzy strony chcieli postawić na jakość to teraz mają, ale niestety w drugą stronę... Ja na pewno nie będę już tutaj szukać inspiracji, skoro akceptowane są takie na porażająco niskim poziomie.
Szkoda, że w ogóle nie liczy się nasze zdanie (starych użytkowników, którzy współtworzyli tę stronę

Mycha- nie Moderatorzy ( ja się nie poczuwam do winy ) . Moderatorzy sprawdzają wg zasad ustanowionych przez Właścicieli - taka praca . Ja jako użytkownik Babciagramolka mogę się z tym nie zgadzać i wściekać , ale ja jako Moderator swojego własnego przepisu nie przepuszczę jak nie będzie wg tych zasad .

mycha
  • mycha

• Przepisy: 2142
  • Artykuły: 18
Berniko, przejrzałam odnośniki, przepisy tego użytkownika to jakaś żenada! Moderatorzy strony chcieli postawić na jakość to teraz mają, ale niestety w drugą stronę... Ja na pewno nie będę już tutaj szukać inspiracji, skoro akceptowane są takie na porażająco niskim poziomie.
Szkoda, że w ogóle nie liczy się nasze zdanie (starych użytkowników, którzy współtworzyli tę stronę

evita0007
  • evita0007

• Przepisy: 423
Faktycznie już przedtem pare widziałm,normalnie śmiech na sali.
Ale chodzi o to że nie możemy się tak poddać
Musimy walczyć do końca,głównie chodzi mi o przyznawanie tych reali. ŻE za takie cos to maxymalnie 1 wirtual to za dużo

bernika
  • bernika

• Przepisy: 817
evita ja nie mam zamiaru konkurowac o 5 wirtuali z czyms takim. zobacz sobie te przepisy i ten post a zobaczysz dlaczego tak postanowiłam:

https://gotujmy.pl/zupa-z-dyni,przepisy,96389.html
https://gotujmy.pl/spaghetti-carbonara,przepisy,96353.html
https://gotujmy.pl/koktajl-selerowy-,przepisy,95767.html

http://forum.gotujmy.pl/tutaj-zglaszamy-lamanie-regulaminu-serwisu,watek,18082h2020.html

Odpowiedz na/ edytuj Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty