Ja tez tego nie ogarniam.
Ale jeszcze jedno mi sie nie podoba bo?
Dodając 1-2 zdjęcia dostajemy 25 wirtuali
a jak dodamy wszystkie 5 po kolei pokazując i opisując jak robimy potrawę jak robimy to dostajemy 30 wirtuali. Tylko 5 więcej. I po jaką cholerę stać przy garach z aparatem
To tyle Ale się rozpisałam
Masz rację lepiej w tym czasie wstawić drugi przepis bez zdjęcia dostaniesz wtedy 40pkt a nie 30, bardziej się opłaca. Nie podoba mi się ten regulamin, ale cóż właściciele strony mają swoje prawa i zdanie użytkowników nie ma znaczenia.
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Ja tez tego nie ogarniam.
a jak dodamy wszystkie 5 po kolei pokazując i opisując jak robimy potrawę jak robimy to dostajemy 30 wirtuali. Tylko 5 więcej. I po jaką cholerę stać przy garach z aparatem
Przecież to co teraz się tutaj dzieje to czyste szaleństwo. Po pierwsze tez uważam, że przyznane wirtuale na start są niesprawiedliwie naliczone. Wiem, że to dużo roboty, ale skoro za przepis jest tyle a tyle punktów, za dodanie zdjęcia tyle a tyle, to dlaczego nie przeliczyć tych punktów które uzbieraliśmy i za przepisy i zdjęcia i dodać wirtuale sprawiedliwie. A po drugie dodawanie tego samego przepisu tak, aby na Gotujmy brzmiał inaczej niż na blogach lub innych stronach to coś dla mnie niezrozumiałego. Co Gotujmy chce tym osiągnąć ? Normalnie nie ogarniam tego.
Ja też uważam że jest to nie w porządku, dodałam kilka przepisów z mojej innej strony i zostały one zablokowane.
To inne osoby kopiowały z innych swoich stron i nabiły sobie po 23 tysiące pkt.
A wy teraz blokujecie innych co mają po 1500 pkt.
Uważam jak tu inna pani napisała, żeby wszystkich wyzerować i zacząć na równi od nowa.
Wtedy będzie sprawiedliwie
Pyzo,
odnośnie pytania o blogi: ponieważ treść przepisów musi być inna - nie kopiujemy przepisów z własnych blogów "żywcem" - możemy zamieszczać publikowane już przepisy, jednak nie przy pomocy funkcji kopiowania - mimo że są to te same przepisy, niech na gotujmy nie brzmią identycznie.
Madi,
zdjęcia które już publikowaliście oczywiście możecie dołączać do swoich przepisów, ważne, aby nie miały logo innej strony internetowej.
a czy zdjęcia dodane gdzieś wcześniej można dodawać? Np zmieniam przepis, tzn opisuję go w inny sposób i dodaję to samo zdjęcie, co wcześniej-czy tak może być?
I jak już zauważyłam Lady Marmolada trzaska swoje głupoty i nabija punkty - czy jesteście pewni, że na takim właśnie "wysokim" poziomie Wam zależy?! bo taka osoba za bzdury, które wypisuje dostaje 20 pkt od sztuki więc ja bardzo poważnie muszę się zastanowić czy w ogóle warto wstawiać swoje dopracowane przepisy ze zdjęciami, które dokumentują przygotowanie potrawy a nie pisanie na akord za tylko 5-10 więcej ....
zmieniono 1 raz (ostatnio 26 lip 2011 13:19 przez Pyza)
możecie już dodawać swoje przepisy, wszystko powinno działać jak trzeba.
Proszę Was o zapoznanie się z punktacją:
https://gotujmy.pl/gotujmy-z-nagrodami/punktacja/
oraz zasadami:
https://gotujmy.pl/gotujmy-z-nagrodami/zasady/
Zgodnie z obowiązującymi zasadami:
za przepis bez zdjęcia otrzymacie 20 wirtuali,
za przepis z 1 - 2 zdjęciami otrzymacie 25 wirtuali,
za przepis z 3 - 5 zdjęciami - 30.
Aby system naliczył punkty za zdjęcie, opis pod zdjęciem musi zawierać 50 znaków - tylko takie zdjęcia będą punktowane.
Co ważne - zdjęcia powinny przedstawiać etapy przygotowania potrawy (nie wrzucajmy więc kilku ujęć tego samego tylko z innej strony). Zdjęcia nie mogą zawierać loga innej strony internetowej (mogą natomiast posiadać Wasze nicki, ponieważ wiemy, że lubicie wyróżniać w ten sposób swoje zdjęcia.
Ponadto, na dodanie zdjęcia do zamieszczonego przepisu macie 24 godziny - w tym czasie wrzucone zdjęcie przyniesie punkty, po 24 godzinach oczywiście nadal możecie edytowac przepis i dorzucać fotki, jednak bez gratyfikacji w postaci wirtuali.
Przepisy dodawane przez Was na gotujmy muszą mieć oryginalną treść, tak więc jeśli dany przepis został już umieszczony przez Was na innej stronie internetowej, podczas zamieszczania go na gotujmy prosimy aby nie kopiować treści - składniki rzecz jasna pozostaną te same, chcemy jednak, by przepis na gotujmy nie był kopią już zamieszczonego w sieci.
Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Obserwuj wątekOdp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
justynak223
evita0007
No a było że 50 wirtuali za 5 zdjęć i kolejne czynności jak sie wykonuje i opisuje
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
justynak223
Masz rację lepiej w tym czasie wstawić drugi przepis bez zdjęcia dostaniesz wtedy 40pkt a nie 30, bardziej się opłaca. Nie podoba mi się ten regulamin, ale cóż właściciele strony mają swoje prawa i zdanie użytkowników nie ma znaczenia.
evita0007
zewa
Danusia19671
To inne osoby kopiowały z innych swoich stron i nabiły sobie po 23 tysiące pkt.
A wy teraz blokujecie innych co mają po 1500 pkt.
Uważam jak tu inna pani napisała, żeby wszystkich wyzerować i zacząć na równi od nowa.
Wtedy będzie sprawiedliwie
cherry
odnośnie pytania o blogi: ponieważ treść przepisów musi być inna - nie kopiujemy przepisów z własnych blogów "żywcem" - możemy zamieszczać publikowane już przepisy, jednak nie przy pomocy funkcji kopiowania - mimo że są to te same przepisy, niech na gotujmy nie brzmią identycznie.
Madi,
zdjęcia które już publikowaliście oczywiście możecie dołączać do swoich przepisów, ważne, aby nie miały logo innej strony internetowej.
madi356
Pyza
I jak już zauważyłam Lady Marmolada trzaska swoje głupoty i nabija punkty - czy jesteście pewni, że na takim właśnie "wysokim" poziomie Wam zależy?! bo taka osoba za bzdury, które wypisuje dostaje 20 pkt od sztuki więc ja bardzo poważnie muszę się zastanowić czy w ogóle warto wstawiać swoje dopracowane przepisy ze zdjęciami, które dokumentują przygotowanie potrawy a nie pisanie na akord za tylko 5-10 więcej ....
cherry
możecie już dodawać swoje przepisy, wszystko powinno działać jak trzeba.
Proszę Was o zapoznanie się z punktacją:
https://gotujmy.pl/gotujmy-z-nagrodami/punktacja/
oraz zasadami:
https://gotujmy.pl/gotujmy-z-nagrodami/zasady/
Zgodnie z obowiązującymi zasadami:
Aby system naliczył punkty za zdjęcie, opis pod zdjęciem musi zawierać 50 znaków - tylko takie zdjęcia będą punktowane.
Co ważne - zdjęcia powinny przedstawiać etapy przygotowania potrawy (nie wrzucajmy więc kilku ujęć tego samego tylko z innej strony). Zdjęcia nie mogą zawierać loga innej strony internetowej (mogą natomiast posiadać Wasze nicki, ponieważ wiemy, że lubicie wyróżniać w ten sposób swoje zdjęcia.
Ponadto, na dodanie zdjęcia do zamieszczonego przepisu macie 24 godziny - w tym czasie wrzucone zdjęcie przyniesie punkty, po 24 godzinach oczywiście nadal możecie edytowac przepis i dorzucać fotki, jednak bez gratyfikacji w postaci wirtuali.
Przepisy dodawane przez Was na gotujmy muszą mieć oryginalną treść, tak więc jeśli dany przepis został już umieszczony przez Was na innej stronie internetowej, podczas zamieszczania go na gotujmy prosimy aby nie kopiować treści - składniki rzecz jasna pozostaną te same, chcemy jednak, by przepis na gotujmy nie był kopią już zamieszczonego w sieci.
W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji,
pozdrawiam, Cherry