Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Kathlyn
  • Kathlyn

• Przepisy: 17
  • Artykuły: 0
O, kurczę. Ja tu jestem od niedawna i właściwie jeszcze żadnego przepisu nie wstawiłam, ale tak czytam teraz komentarze i uwagi stałych bywalców i nie wiem, śmiać się czy płakać Komentarze pod fotkami z limitem słów, bo inaczej się nie liczą? Fotki wstawione z opóźnieniem nie brane pod uwagę? Broń Boże cytowanie własnych przepisów opublikowanych na innych portalach? Chrzanić nagrody, ale to zawsze boli ludzi starających się i podających własne sprawdzone przepisy i poświęcających czas na ich staranną edycję, kiedy inni przepisujący masowo przepisy zbierają jakieś bonusy Rany, co za portal, to ja się chyba wypisuję.

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Netka
  • Netka

• Przepisy: 408
Dzieki Buniu

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Babciagramolka
Netka napisał(a):

Jakie wymogi musi spelniac przepis zeby zostac super przepisem?

Być nowatorski - niespotykany , pięknie opisany , z ładnym zdjęciem - taki na widok którego ślinka do ust napłynie . Tak ja rozumiem to wyróżnienie .

Dała bym np. za dobry przepis na pierogi z nowatorskim farszem - ekstra podane , ekstra zrobione ( np chńskie na parze ). Albo za przepis na rybę w ziołach i ekstra marynacie .
Ale to tylko moje typy

Netka
  • Netka

Jakie wymogi musi spelniac przepis zeby zostac super przepisem?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

evita0007
  • evita0007

• Przepisy: 423
Pyza napisał(a):

evita0007 napisał(a):

misia14 napisał(a):

to nie jest regulamin.....za pól roku nowa osoba o tym nie będzie wiedzieć.....to powinno byc w REGULAMINIE napisane.....
a jak na razie trafiłam na 2 regulaminy różnej treści

no to ja już całkiem zielona jestem ale myślę że i tak jeszcze coś pozmieniają bo to nie przejdzie ludzie będą odchodzić już berenika chce odejść,taka dobra kucharka.

Evita, je też nie mam zamiaru, przynajmniej na razie zniżać się do poziomu, który prezentują niektórzy użytkownicy ... nie będę starać się, robić zdjęcia, dokładnie opisywać przepisy i fotki gdy badziewiarze dostają za swój chłam tylko kilka punktów mniej - nie warto i wydaje mi się, że trzeba się bardziej cenić! bo na razie zamiast podwyższania poziomu portalu obserwuję drastyczny jego upadek... I jest mi z tego powodu bardzo przykro bo włożyłam tu dużo własnej pracy i wysiłku...

Dokładnie Pyzuniu masz rację,jak zobaczysz ostatni mój przepis to . . . . też nie wiem czy go zrozumiesz Buziaki

basia4ab
  • basia4ab

• Przepisy: 143
Witam serdecznie.Nagrody są bardzo fajne.Może kiedyś którąś z nagród wygram.Pozdrawiam wszystkich życzę miłego popołudnia Basia

Netka
  • Netka

Cherry,to chociaz zwracajcie wieksza uwage na wartosciowe przepisy bez zdjec,bo jak do tej pory, widzialam duzo bardzo malo wartosciowych.I skoro wyznaczacie jak dlugi ma byc opis pod kazdym zdjeciem,to zrobcie to samo z przepisami bez zdjec.Dlaczego nie wyznaczycie jak dlugi powinien byc przepis bez zdjec?.Niektore skladaja sie z jednego czy dwoch zdan!

zmieniono 1 raz (ostatnio 27 lip 2011 17:23 przez Netka)

cherry
  • cherry

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
Kochani,

Rozumiem wszystkie Wasze żale, życzenia i pretensje. Uwierzcie mi jednak, że nie jest łatwo – w przypadku tak wartościowych nagród (zwłaszcza, jeśli odniesiemy to do wcześniejszych nagród za awanse) zrobić tak, aby wszystko wszystkim się podobało – jeden stwierdzi, że najlepiej w ogóle nie nagradzać za przepisy, bo znajdą się tacy, którzy wejdą z nimi na portal tylko po to, by nabić sobie punktów i zamówić nagrodę, a de facto jego przepisy nie przyniosą większej korzyści użytkownikom – bo nic nowego nie wniosą. Drugi za to powie, że trzeba nagradzać przepisy jeszcze wyżej.
Rozumiem, że wydaje Wam się, że nie warto teraz stać z aparatem w kuchni i faktycznie gotować potrawy – wiadomo, że przepisy bez zdjęcia wzbudzają mniejsze zaufanie, bo po prostu łatwo je „przerobić” z dostępnych już materiałów w sieci czy chociażby z książek. Zrozumcie jednak, że odkąd ruszył nowy program Gotujmy z Nagrodami, kiedy główną domeną miały być właśnie fotografie – co sprytniejsi zreflektowali się dodając przez pół nocy przepisy owszem – ze zdjęciami – z tym, że zdjęcia prawie niczym się od siebie nie różniły. Dodatkowo – bez opisów nie wnosiły niczego. Tak naprawdę opisy brzmiałyby: zdjęcie kawałka tortu na talerzu, zdjęcie tego samego kawałka tortu na paterze, kawałek tortu pod innym kątem…
Owszem, obecnie „opłaca się” wstawiać przepisy bez zdjęć, ale też - na litość boską – nie każdy ma aparat i możliwość wstawienia zdjęcia, a przecież może wstawić bardzo dobry przepis, i to wcale nie musi być plagiat. Nie wrzucajmy proszę wszystkich, którzy nie mają aparatu a faktycznie kucharzą do jednego worka z plagiatorami
Kochani, gdybym mogła dałabym Waszym (mówię oczywiście o lojalnych osobach) przepisom po 100 wirtuali, gdyby to tylko leżało w mocy Cherry i jestem też przekonana, że tak samo zadziałałyby Bunia i misia5. Może moje empatyczne podejście do tego jest tu trochę nie na miejscu, ale prywatnie jest mi też troszkę przykro, że pisze się o nas – moderatorach, administratorach takie rzeczy, zarzucając nam promocję nieuczciwych użytkowników. A tym bardziej jest mi przykro z tego powodu, bo zawsze szanowałam Waszą postawę i Wasze zdanie, starałam się dbać o to, by na gotujmy było miło i przyjemnie, zawsze chętnie rozmawiam z Wami na forum, niekoniecznie tylko o przepisach i o kuchni, bo po prostu to lubię i czasem wolę wygadać się Wam, zamiast komuś „w realu” – obok, a potem słyszę, że coraz to lepsi kucharze, z którymi jak sądziłam zdążyłam się zaprzyjaźnić – głośno zapowiadają swoje odejście  przepraszam, ale dzisiaj już nawet kieliszek w „rumowym” mnie nie odstresuje 

I chciałam powiedzieć Wam jeszcze jedną rzecz a propos niedoceniania starannych przepisów – moderatorzy mają nowe narzędzie – zupełnie niegroźne, ja też chętnie skorzystam z tej furtki przy każdym naprawdę wartościowym przepisie – możemy przyznać „super przepis” za co dodatkowo wpada Wam 30 wirtuali. I jeśli Was to choć troszkę udobrucha to Wam zdradzę, że Cherry nie zawaha się tego narzędzia używać! Buziaki, całuję Was mocno i jednocześnie zawiadamiam, że zamierzam dziś upić się z powodu swojej „nieczułości na dobre jakościowo przepisy” i bezduszności, jako że optuję za kiepskimi przepisami, bo „na jakości Gotujmy mi zapewne nie zależy”. Dlatego pewnie dzisiaj nie będziecie musieli mnie już czytać na wątku.

Cherry

Netka
  • Netka

Berinko,moze zmienia cos jeszczeNie odchodz!

bernika
  • bernika

• Przepisy: 817
Netka zabawe to sobie zrobili z nas adminstratorzy.. Dla mnie tak to bo byla do tej pory zabawa fajna zabawa, odskocznia od codziennosci, radosc z gotowania i dzielenia sie nia z innymi, ale ze zmianą tego regulaminu zabawa sie skonczyła.

Bunia czy to znaczy ze i wasze zasady moderowania uległy zmianie po tym regulaminie i mozesz a wracz muszisz przepuszczac takie badziewia?

Odpowiedz na/ edytuj Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty