A z drugiej strony,Ciebie Pyza tez rozumiem,rozumiem tez Wlodarzy tej strony,kurde trudne to wszystko ,i ciezko zrobic tak zeby kazdego zadowolic.Ale w bolach podobno zawsze rodzi sie cos fajnego tak wiec badzmy dobrej mysli.
Buziolki dla Was wszystkich
zmieniono 1 raz (ostatnio 25 lip 2011 12:01 przez Netka)
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Pyzo,tak od czasu do czasu wstawiam tez przepisy na przepysznie,jak sama wiesz.Tam akurat nie ma nagrod za awanse ani przepisy...Bede miala wiecej przepisow kiedys,to prawda.Ale te zmiany o ktorych pisze Tit dotycza przeciez podniesienia wartosci strony i przepisow tez.I chyba chodzi tez o to zeby kazdy mial rowne szanse tutaj.Przeciez jakie szanse na nagrode w tym systemie maja takie osoby jak ja,zadnych.A tu chodzi o to zeby kazdy mial szanse ,i Ty,i ja i kazda osoba ktora wstawia tutaj nowe przepisy.Przeciez gotowac jeszcze bedziesz ,prawda.Bedziesz wstawiala super przepisy i bedziesz zbierala punkty.I nawet bedziesz pewnie wstawiala ich wiecej niz ja,wiec szybciej je nazbierasz.A przepisy beda zawsze gorsze i lepsze bo tak juz jest ,nie wszystko jest zawsze super.
CHODZI O TO ZEBY KAZDY MIAL SZANSE.A jak ty bys sie czula na moim miejscu,czulabys ,ze to w porzadku?
Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
moim zdaniem: za dużo punktów za "łysy" przepis a za mało za przepis z opisanymi zdjęciami - lepiej "tworzyć" bezmyślne teksty zmieniając kilka słów i zgarniać za to punkty a więc dalej najlepiej traktowani będą przepisywacze i Ci co nic nie wnoszą a ludzi z bazą własnych i dobrych przepisów się wygania. Mnie się to nie podoba, ale Wasza wola - kolejny sygnał, że wolicie jednak ilość a nie jakość
Popieram. Jeśli goły przepis będzie lepiej punktowany niż zdjęcia to otwiera się raj dla kopiarzy. Po co robic zdjęcia skoro w tym samym czasie mozna wstawić gołe przepisy za które jest większa ilość punktów niż za zdjęcia?
Również się zgadzam z wami dziewczyny
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
moim zdaniem: za dużo punktów za "łysy" przepis a za mało za przepis z opisanymi zdjęciami - lepiej "tworzyć" bezmyślne teksty zmieniając kilka słów i zgarniać za to punkty a więc dalej najlepiej traktowani będą przepisywacze i Ci co nic nie wnoszą a ludzi z bazą własnych i dobrych przepisów się wygania. Mnie się to nie podoba, ale Wasza wola - kolejny sygnał, że wolicie jednak ilość a nie jakość
Popieram. Jeśli goły przepis będzie lepiej punktowany niż zdjęcia to otwiera się raj dla kopiarzy. Po co robic zdjęcia skoro w tym samym czasie mozna wstawić gołe przepisy za które jest większa ilość punktów niż za zdjęcia?
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Netka, mam sporo nie wstawionych tutaj przepisów, dobrych, sprawdzonych i ze zdjęciami - jeśli portal ich nie chce bo woli przepisywane i "tworzone" na chybcika dla punktów gnioty to bardzo proszę - wola właściciela, administratora, sponsora i kogo tam jeszcze ... Ja tu być nie muszę, jak zresztą każda inna osoba....
Ale zastanów się sama - czy sprawiedliwe jest żeby za zdjęcia to przepisu i to kilka robionych podczas przygotowania przepisu jest wartych mniej niż sam przepis? ja do przepisów bez zdjęć wcale nie zaglądam bo dla mnie nie są wiarygodne! ja chcę widzieć jak potrawa wygląda a nie czytać tylko o niej i to często bardzo pobieżny opis....
Gotujmy to mój pierwszy portal, od niego zaczynałam swoją przygodę z kulinariami w sieci, ale na dzień dzisiejszy jestem tu coraz rzadziej bo promuje się bardziej właśnie beznadziejnych klepaczy i kombinatorów - ja nie chcę żeby mnie ktoś jakoś wyróżniał bo jestem tu długo, wcale nie! ale chcę mieć takie same szanse i możliwości jak inni a nie żeby mi zabraniano wstawiać to do czego doszłam własną pracą i sama zrobiłam.
Za jakiś czas też będziesz miała swój własny dorobek przepisów - już masz ich kilkadziesiąt - wstawiasz je też na inne portale przecież, prawda?
zmieniono 1 raz (ostatnio 25 lip 2011 11:21 przez Pyza)
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
A ja wlasnie naleze do tych, ktore nie spisuja przepisow a gdy wstawiaja jakis przepis od kogos to zawsze o tym informuje.I dlaczego ja mam byc pozbawiona dobrej zabawy i nie miec szans na wygranie niczego bo zanim ja nazbieram sobie zasluzonych punktow to ktos inny wklei tylko powielane od lat i wstawiane wszedzie przepisy,w szybkim tempie zgarnie nagrody i spowduje ze mi sie przestanie ta zabawa podobac.Takich osob jak ja tez jest sporo.
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
moim zdaniem: za dużo punktów za "łysy" przepis a za mało za przepis z opisanymi zdjęciami - lepiej "tworzyć" bezmyślne teksty zmieniając kilka słów i zgarniać za to punkty a więc dalej najlepiej traktowani będą przepisywacze i Ci co nic nie wnoszą a ludzi z bazą własnych i dobrych przepisów się wygania. Mnie się to nie podoba, ale Wasza wola - kolejny sygnał, że wolicie jednak ilość a nie jakość
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Czy przepis dodany wcześniej na portalu gotujmy.pl można w późniejszym terminie dodawać do innych portali lub do jakiegoś konkursu ?
Mam podobne odczucia jak Babciagramolka, że to duże ograniczenia dla osób gotujących i fotografujących swoje poczynania.
Takie warunki przyciągną osoby spisujące przepisy , które będą tylko zbierały punkty nie wnosząc w zasadzie nic do portalu.
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Uwaga! Musimy zawiesić tymczasowo możliwość dodawania przepisów, gdyż jest to niezbędne dla wprowadzenia zmian w nowym systemie nagród, które zapowiadaliśmy na forum. Niestety nie da się tego zrobić na działającym systemie.
Za wszelkie utrudnienia przepraszamy, zmiany w regulaminie i w sposobie naliczania punktów wprowadzimy tak szybko jak to tylko możliwe.
Niestety ilość przepisów, podobnie jak jakość niektórych przepisów, które zostały skopiowane i wpompowane w nasz serwis przez ostatni tydzień nie jest tym, na czym nam zależy. Chcemy, żeby gotujmy.pl zachowało wysoki poziom i aby nasi wierni stali użytkownicy czuli się wciąż gospodarzami gotujmy.pl
Nie zależy nam na kopiach przepisów z innych portali albo stworzonych na potrzeby cudzych kampanii reklamowych itd. Dlatego nie będzie można wstawiać przepisów, które już na innych portalach zostały opublikowane. Tym bardziej, że za takie przepisy już dostaliście jakieś nagrody.
Z tego też powodu cena za sam przepis zostanie podniesiona do 20 wirtuali. Bo liczymy się z tym, że przepis, który pojawi się u nas ekskluzywnie ma większą wartość.
Nie będą punktowane zdjęcia, które są tylko innym ujęciem tego samego talerza.
Jeżeli moderator lub redaktor uzna, że komplet zdjęć dodanych do przepisu przedstawia dużą wartość artystyczną zawsze może takiemu przepisowi przyznać status superprzepisu . Ale zasada jest taka: zdjęcia mają być z różnych etapów przygotowania, dokładnie opisane (min. 50 znaków ze spacjami), aby dostały dodatkowe punkty.
Za zdjęcia dodawane do cudzych przepisów nie będziemy przyznawać wirtuali/punktów.
Zmiany w punktacji, które wejdą w życie niezwłocznie:
- dodanie przepisu (bez zdjęć): 20 wirtuali
- dodanie przepisu z 1-2 zdjęciami z opisem (min. 50 znaków ze spacjami): 25 wirtuali
- dodanie przepisu z 3-5 zdjęciami z opisem (min. 50 znaków ze spacjami): 30 wirtuali
Za chwilę pojawi się też komunikat na stronie głównej.
Gdy tylko nowe zasady punktacji zostaną wprowadzone do systemu, będzie można dodawać przepisy. Niezwłocznie was o tym powiadomimy.
Pozdrawiam serdecznie,
Tit i redakcja gotujmy.pl
Tit- a co z prywatnymi bloogami i fotoforami ? Od lat dodaję zdjęcia na fotoforum , Facebboka a teraz na blooga . Startuję też w różnych konkursach na które tworzę specjalne przepisy - potem po zakończeniu konkursu dodaję je na pozostałe strony . Jeśli w tej chwili wstawienie przepisu na Facebooka , fotoforum czy bloog bedzie mnie dyskwalifikować to niestety po prostu przestanę mieć możliwość brania udziału w zdobywaniu nagród bo z tamtych opcji nie zrezygnuję ( za dobrze się bawię ) . W takiej samej sytuacji jest pewnie wielu użytkowników . Coś mi się wydaje , że taką zmianą spowoduje się , że nagrody zdobywać będą jednorazowi przybysze którzy nie wstawiają nigdzie. Sklecą coś tam bez zdjęć - napykają punktów , wezmą nagrody i pójdą . A tacy jak ja , którym zależy na poziomie przepisu , wygladzie potrawy bedą mieli wybór - zdobywanie punktów tu albo udział w konkursach i prowadzenie bloogów .
Proszę o przemyślenie . Bo jeśli rozumiem zastrzeżenie co do konkursów , że ma to być przepis nowy nigdzie wcześniej nie wstawiany tak tych zastrzeżeń nie rozumiem. Wstawiając gdzieś przepis nie ceduję na portal praw własności do niego a tylko pozwalam na czas nieokreślony zamieszczać go na stronie .
Zastrzeżenia zgłaszam prywatnie jako ja Babciagramolka .
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Uwaga! Musimy zawiesić tymczasowo możliwość dodawania przepisów, gdyż jest to niezbędne dla wprowadzenia zmian w nowym systemie nagród, które zapowiadaliśmy na forum. Niestety nie da się tego zrobić na działającym systemie.
Za wszelkie utrudnienia przepraszamy, zmiany w regulaminie i w sposobie naliczania punktów wprowadzimy tak szybko jak to tylko możliwe.
Niestety ilość przepisów, podobnie jak jakość niektórych przepisów, które zostały skopiowane i wpompowane w nasz serwis przez ostatni tydzień nie jest tym, na czym nam zależy. Chcemy, żeby gotujmy.pl zachowało wysoki poziom i aby nasi wierni stali użytkownicy czuli się wciąż gospodarzami gotujmy.pl
Nie zależy nam na kopiach przepisów z innych portali albo stworzonych na potrzeby cudzych kampanii reklamowych itd. Dlatego nie będzie można wstawiać przepisów, które już na innych portalach zostały opublikowane. Tym bardziej, że za takie przepisy już dostaliście jakieś nagrody.
Z tego też powodu cena za sam przepis zostanie podniesiona do 20 wirtuali. Bo liczymy się z tym, że przepis, który pojawi się u nas ekskluzywnie ma większą wartość.
Nie będą punktowane zdjęcia, które są tylko innym ujęciem tego samego talerza.
Jeżeli moderator lub redaktor uzna, że komplet zdjęć dodanych do przepisu przedstawia dużą wartość artystyczną zawsze może takiemu przepisowi przyznać status superprzepisu . Ale zasada jest taka: zdjęcia mają być z różnych etapów przygotowania, dokładnie opisane (min. 50 znaków ze spacjami), aby dostały dodatkowe punkty.
Za zdjęcia dodawane do cudzych przepisów nie będziemy przyznawać wirtuali/punktów.
Zmiany w punktacji, które wejdą w życie niezwłocznie:
- dodanie przepisu (bez zdjęć): 20 wirtuali
- dodanie przepisu z 1-2 zdjęciami z opisem (min. 50 znaków ze spacjami): 25 wirtuali
- dodanie przepisu z 3-5 zdjęciami z opisem (min. 50 znaków ze spacjami): 30 wirtuali
Za chwilę pojawi się też komunikat na stronie głównej.
Gdy tylko nowe zasady punktacji zostaną wprowadzone do systemu, będzie można dodawać przepisy. Niezwłocznie was o tym powiadomimy.
Pozdrawiam serdecznie,
Tit i redakcja gotujmy.pl
Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Obserwuj wątekOdp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Netka
Buziolki dla Was wszystkich
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Netka
CHODZI O TO ZEBY KAZDY MIAL SZANSE.A jak ty bys sie czula na moim miejscu,czulabys ,ze to w porzadku?
Odp: Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
evita0007
Również się zgadzam z wami dziewczyny
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
caroline1983
Popieram. Jeśli goły przepis będzie lepiej punktowany niż zdjęcia to otwiera się raj dla kopiarzy. Po co robic zdjęcia skoro w tym samym czasie mozna wstawić gołe przepisy za które jest większa ilość punktów niż za zdjęcia?
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Pyza
Ale zastanów się sama - czy sprawiedliwe jest żeby za zdjęcia to przepisu i to kilka robionych podczas przygotowania przepisu jest wartych mniej niż sam przepis? ja do przepisów bez zdjęć wcale nie zaglądam bo dla mnie nie są wiarygodne! ja chcę widzieć jak potrawa wygląda a nie czytać tylko o niej i to często bardzo pobieżny opis....
Gotujmy to mój pierwszy portal, od niego zaczynałam swoją przygodę z kulinariami w sieci, ale na dzień dzisiejszy jestem tu coraz rzadziej bo promuje się bardziej właśnie beznadziejnych klepaczy i kombinatorów - ja nie chcę żeby mnie ktoś jakoś wyróżniał bo jestem tu długo, wcale nie! ale chcę mieć takie same szanse i możliwości jak inni a nie żeby mi zabraniano wstawiać to do czego doszłam własną pracą i sama zrobiłam.
Za jakiś czas też będziesz miała swój własny dorobek przepisów - już masz ich kilkadziesiąt - wstawiasz je też na inne portale przecież, prawda?
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Netka
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Pyza
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
superbaba4
Mam podobne odczucia jak Babciagramolka, że to duże ograniczenia dla osób gotujących i fotografujących swoje poczynania.
Takie warunki przyciągną osoby spisujące przepisy , które będą tylko zbierały punkty nie wnosząc w zasadzie nic do portalu.
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Babciagramolka
Tit- a co z prywatnymi bloogami i fotoforami ? Od lat dodaję zdjęcia na fotoforum , Facebboka a teraz na blooga . Startuję też w różnych konkursach na które tworzę specjalne przepisy - potem po zakończeniu konkursu dodaję je na pozostałe strony . Jeśli w tej chwili wstawienie przepisu na Facebooka , fotoforum czy bloog bedzie mnie dyskwalifikować to niestety po prostu przestanę mieć możliwość brania udziału w zdobywaniu nagród bo z tamtych opcji nie zrezygnuję ( za dobrze się bawię ) . W takiej samej sytuacji jest pewnie wielu użytkowników . Coś mi się wydaje , że taką zmianą spowoduje się , że nagrody zdobywać będą jednorazowi przybysze którzy nie wstawiają nigdzie. Sklecą coś tam bez zdjęć - napykają punktów , wezmą nagrody i pójdą . A tacy jak ja , którym zależy na poziomie przepisu , wygladzie potrawy bedą mieli wybór - zdobywanie punktów tu albo udział w konkursach i prowadzenie bloogów .
Proszę o przemyślenie . Bo jeśli rozumiem zastrzeżenie co do konkursów , że ma to być przepis nowy nigdzie wcześniej nie wstawiany tak tych zastrzeżeń nie rozumiem. Wstawiając gdzieś przepis nie ceduję na portal praw własności do niego a tylko pozwalam na czas nieokreślony zamieszczać go na stronie .
Zastrzeżenia zgłaszam prywatnie jako ja Babciagramolka .
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Moi drodzy,
Uwaga! Musimy zawiesić tymczasowo możliwość dodawania przepisów, gdyż jest to niezbędne dla wprowadzenia zmian w nowym systemie nagród, które zapowiadaliśmy na forum. Niestety nie da się tego zrobić na działającym systemie.
Za wszelkie utrudnienia przepraszamy, zmiany w regulaminie i w sposobie naliczania punktów wprowadzimy tak szybko jak to tylko możliwe.
Niestety ilość przepisów, podobnie jak jakość niektórych przepisów, które zostały skopiowane i wpompowane w nasz serwis przez ostatni tydzień nie jest tym, na czym nam zależy. Chcemy, żeby gotujmy.pl zachowało wysoki poziom i aby nasi wierni stali użytkownicy czuli się wciąż gospodarzami gotujmy.pl
Nie zależy nam na kopiach przepisów z innych portali albo stworzonych na potrzeby cudzych kampanii reklamowych itd. Dlatego nie będzie można wstawiać przepisów, które już na innych portalach zostały opublikowane. Tym bardziej, że za takie przepisy już dostaliście jakieś nagrody.
Z tego też powodu cena za sam przepis zostanie podniesiona do 20 wirtuali. Bo liczymy się z tym, że przepis, który pojawi się u nas ekskluzywnie ma większą wartość.
Nie będą punktowane zdjęcia, które są tylko innym ujęciem tego samego talerza.
Jeżeli moderator lub redaktor uzna, że komplet zdjęć dodanych do przepisu przedstawia dużą wartość artystyczną zawsze może takiemu przepisowi przyznać status superprzepisu . Ale zasada jest taka: zdjęcia mają być z różnych etapów przygotowania, dokładnie opisane (min. 50 znaków ze spacjami), aby dostały dodatkowe punkty.
Za zdjęcia dodawane do cudzych przepisów nie będziemy przyznawać wirtuali/punktów.
Zmiany w punktacji, które wejdą w życie niezwłocznie:
- dodanie przepisu (bez zdjęć): 20 wirtuali
- dodanie przepisu z 1-2 zdjęciami z opisem (min. 50 znaków ze spacjami): 25 wirtuali
- dodanie przepisu z 3-5 zdjęciami z opisem (min. 50 znaków ze spacjami): 30 wirtuali
Za chwilę pojawi się też komunikat na stronie głównej.
Gdy tylko nowe zasady punktacji zostaną wprowadzone do systemu, będzie można dodawać przepisy. Niezwłocznie was o tym powiadomimy.
Pozdrawiam serdecznie,
Tit i redakcja gotujmy.pl