Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Babciagramolka
evita0007 napisał(a):

Normalnie teraz jest fajnie tylko mnie bardzo denerwuje jak patrzę to widzę ponad 40 przepisów jednego użytkownika pod rząd.Smutne dlaczego jak nie było fajnych nagród to było cicho ,spokojnie a teraz jak są nagrody za punkty to szał Ciał.Aż mnie to odrzuca

Mylisz się - w mniejszym stopniu ale też było . Można było dostać nagrody za awanse to masowy wysyp był. Mały problem z tym , że ktoś kto był na innym portalu zainteresował się Gotujmy.pl i przenosi swoje przepisy ( nawet jak ma ich 1000 ) . Bo przez ileś lat gotował , spisywał , pstrykał . Wstawiał gdzieś- wstawi tu. Na początku w dużych ilościach- ale w końcu wstawi i będzie dodawać na bieżąco . Gorzej z kopiarzami i przepisywaczami. Nie gotują - przepisują lub kopiują .Zgroza

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

DS Smakosz
Nagrody i system punktowania są ok. Wszystko jasne jak na dłoni. Podoba mi się tu

evita0007
  • evita0007

• Przepisy: 423
  • Artykuły: 0
pacpaw hormonki mi buzują

Polpal
  • Polpal

• Przepisy: 153
  • Artykuły: 40
Powinno być ograniczenie ilości przepisów wpisywanych jednego dnia aby ukrócić zachłanność.
Druga rzecz to może niektóre przepisy powinny nie być zaakceptowane np. KLUSKI SMAŻONE Gotowe kluski usmażyć na maśle, podawać z czym kto lubi.

evita0007
  • evita0007

A wyobraż sobie że jestem może też gdzie indziej ale zobacz mnie a siebie ? co ty na to Ja nie kombinuję,niestety.A ten portal to właśnie jest mój ulubiony pierwszy Nie jestem pazerna,raczej bardziej uczciwa rozumiesz to ? Chyba niet Ja po prostu dodaje przepisy z dnia na dzień co gotuję ,chociaż nie wszystkie bo zup raczej nie dodaję bo po co ? A może żle i też zacznę dodawać hihi pacpaw

pacpaw
  • pacpaw

• Przepisy: 1427
Dziwne, bo ja też Cię widzę tam gdzie są nagrody? Przypadek czy może wszędzie są nagrody?Skoro każdy przejaw aktywności jest pazernością dlaczego działasz na kilku portalach a nie na jednym?
Jak widzisz ktoś jak chce się czegoś doszukać to zawsze sobie dopowie i znajdzie to czego szuka

A dziś na obiad carpaccio z buraczków.

evita0007
  • evita0007

pacpaw napisał(a):

są formą motywacji do regularnej i systematycznej działalności na portalu. Czy to jest pazerność - dyskutowałbym, ale pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia .

A nie pazerność ? Bo jak dotychczas cię tylko widzę tam gdzie są nagrody fajne hahahahahahah Ale cóz działaj ,acha a co dzisiaj na obiad gotowałeś ? bo nie widziałam ? tzn. widziałam ale co dzisiaj konkretnie

pacpaw
  • pacpaw

• Przepisy: 1427
Nagrody są formą motywacji do regularnej i systematycznej działalności na portalu. Czy to jest pazerność - dyskutowałbym, ale pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia . Powiem za siebie tyle, że jak mam okazję coś zdobyć swoją pracą to pracuje i to zdobywam, czy to jest konkurs czy punktacja.

Mi się wydaje, że na tym portalu nic tak naprawdę się mocno nie zmieniło. Po prostu dzięki nowym nagrodom przyciągnął nowych użytkowników z własnymi bazami przepisów. Za tydzień lub 2 wszystkie przepisy "zaległe" dodadzą i wszystko będzie szło swoim codziennym życiem - przepis co kilka dni. Sądzę, że Właściciele zdawali sobie sprawę, że nowy system nagród przysporzy im popularności. O to im tez chyba poniekąd chodziło.

Ewentualnie można poważniej zastanowić się nad wprowadzeniem do regulaminu zapisu o limitach ilości przepisów dodanych jednego dnia. Brak limitu w przyszłości może skutkować pojawieniem się użytkowników, którzy będą przepisywać książki kucharskie, a nie gotować.

evita0007
  • evita0007

Aj caroline1983 daj spokój.Ludzie teraz kombinują na siłę żeby z jednego przepisu zrobić dwa a nawet trzy żeby tylko punkty sobie nabić hihi ;D już się mylą w zdjęciach i w ogóle

p.s

może dodadzą jakiś kajak do nagród bo ciągle pada i pada może komuś się przyda bo tak szybko chcą nałapać punktów hihi

caroline1983
Pojawiło sie tez sporo nowych osób i jak widzę niektórzy od wczoraj wstawili po 200 przepisów itp. Takiej ilości naraz nie dałabym rady pomimo najlepszych chęci. A co do nagród to jak nie te to bedą inne i zawsze cos ciekawego bedzie mozna sobie wybrac. Narazie skutek jest taki że wiele ciekawych przepisów przechodzi niezauwazonych bo komu chce sie przeglądac tyle podstron z jednego dnia

Tylko z dzisiaj jest juz ponad 50 podstron a do północy pewnie bedzie drugie tyle. Niby to dobrze dla strony, ale ja nawet nie wiem co kto wstawił bo takiej ilości nie chce mi sie przegladać.

zmieniono 1 raz (ostatnio 22 lip 2011 18:11 przez caroline1983)

Odpowiedz na/ edytuj Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty