Nie znoszę jak ktoś je z otwartymi ustami, szoruje widelcem po talerzu (ten dźwięk przypominający paznokcie na tablicy brrr...), mlaszcze, siorbie. Ale najbardziej odstręcza mnie jak ktoś beka, opowiada rzeczy odbierające apetyt lub puszcza gazy... Okropieństwo.
Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
nie toleruję jedzenia z otwartą buzią i mlaskania, bekania i siorbania! A także szurania sztućcami po talerzach. Naprawdę mnie to denerwuje. Nienawidzę też gdy ktoś komentuje to, co mam na talerzu i patrzy mi się w niego!
siorbania i głośnego sapania przy tym, byłam kiedyś świadkiem takiego jedzenia rosołu. kluchy się ciągneły jak pomost pomiedzy tależem a ustami, tak samo zupa - nie stykała się z ustami, tylko sobie przelatywała z łyżki. A, i jeszcze wysysanie szpiku
Aż z takimi zachowaniami się nie spotkałem, spluwanie, ble. To już jest szczyt :p chociaż muszę przyznać, że z prawdziwym savoir vivre`m nie wiele osób ma do czynienia, a szkoda :p bo czasem naprawde się przydaję. Dobrym motywem do nauczenia się go są kursy, chociażby w szkole dobrych manier. Jednak warto na ważnym spotkaniu biznesowym nie walnąć jakiejś gafy : P
Spluwanie to już szczyt wszystkiego jak dla mnie. Te ich kursy też mogą się np. w rozmowie o prace przydać na przykład :d Nie tylko przy stole, tak myślę.
jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
Obserwuj wątekOdp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
ewela24
Annisa
MaxiQueen
Tengi
dyniowata
Tomek93
orlikowawiolka
Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
beatriks
ania.kater
Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
nikki1