jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???

Obserwuj wątek

Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???

kasik12
  • kasik12

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 0
nienawidzę gdy ktoś pluje, mlaszcze... blee... albo dłubie w zębach :-/

caroline1983
Mlaskania, siorbania, rozmawiania z pełną buzią. Oprócz tego opowieści o rzeczach mogących odebrać apetyt w tym popularne w naszym kraju rozmawianie o chorobach, wybrzydzania (jak coś mi nie smakuje to tego nie komentuję tylko jem co inne). Dłubania między zebami (jak ktos naprawdę musi to od tego jest łazienka).

Anula
  • Anula

• Przepisy: 336
  • Artykuły: 1
Ja moze troche z innej beczki,bo nie przy stole ,ale w kuchni.Pracuje dorywczo (tz.jak sa jakies wieksze imprezy)w restauracji,w okresie wakacyjnym przez miesiac zastepowalam kolezanke,w tym czasie nasz staly szef kuchni mial wolne,a przyszed pan na zastepstwo,wiec z ciekawoscia obserwowalam jak gotuje i podaje jedzenie,Wszystko bylo dobrze do momentu jak zobaczylam,ze wsadza paluch w kazdy sos,aby go sprobowac.wygladalo to obrzydliwie,wszystko mi podjechalo do gardla,dobrze ze nie jadlam nic co ugotowal.

Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???

Bahus napisał(a):

Nienawidzę jak ktoś mi zabiera jadzenie, które sobie dopiero co nałożyłem...mówiąc: "dziękuję..jest pan bardzo miły...właśnie o taki zestaw mi chodziło". Albo gdy upija z mojego kieliszka mówiąc : "chciałem sprawdzić czy Pan nie oszukuje"....

Bahus trafiles w 10 siatke! Ja strasznie tego nie lubie i bede gryzlaZwlaszcza tych co to jedza "tylko troszeczke" sami nad jakas salata i grzebia w moim talerzu

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Nienawidzę jak ktoś mi zabiera jadzenie, które sobie dopiero co nałożyłem...mówiąc: "dziękuję..jest pan bardzo miły...właśnie o taki zestaw mi chodziło". Albo gdy upija z mojego kieliszka mówiąc : "chciałem sprawdzić czy Pan nie oszukuje"....
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Fetka
  • Fetka

• Przepisy: 5
Nie lubię gdy ktoś się na mnie patrzy przy jedzeniu, krępuje mnie to choć wiem że nie jem jak prosie..
Tak jak ktoś już wspomniał.. gdy ktoś coś mówi z pełną buzią i skrawek czegoś leci gdzie chce..
No i papieros.. aktualnie rzuciłam papierosy, jeszcze czasem popalam gdy piję alkohol bądź się wkurzę , ale nawet gdy paliłam jednego za drugim NIE TOLEROWAŁAM tego że jem, oddychając w między czasie dymem bo ktoś nie mógł poczekać chwilki aż wszyscy skończą jeść.. Ja paląc potrafiłam wyjść, gdy nie mogłam wytrzymać.. Przy fajkach najlepsze potrawy tracą smak

hoffija44
  • hoffija44

• Przepisy: 22
Nie cierpię ,jak ktoś "gubi" niesioną porcję jedzenia do ust ..

magdusia
  • magdusia

• Przepisy: 2
Jak moje dwie córy niepoprawnie zachowują się przy stole w publicznym miejscu to po prostu wyprowadzam delikwentkę do toalety, zwracam uwagę na to co mi się nie podoba i wracamy do stołu. Szczerze powiedziawszy jeszcze ani razu nie było przykrych sytuacji z udziałem moich córek, ale byłam świadkiem jak dzieci starsze od moich córek skutecznie obrzydziły jedzenie gościom przy sąsiednim stoliku.
W ubiegłym roku byliśmy na wczasach nad morzem, stołowaliśmy się w restauracji, młodsza córka miała dwa lata i nawet jak coś nie smakowało to nikt z sąsiadów nie usłyszał głośnego ble....
Co do brudzenia, niestety musimy się z tym pogodzić - praktyka czyni mistrza. A jeżeli trzeba coś uprzątnąć to trudno, nawet dużym dzieciom - nam dorosłym czasem coś się rozleje lub upadnie no cóż nikt nie jest doskonały

A osobiście to nie lubię głośnego mlaskania i mówienia z pełnymi ustami....
A co do tego kurczaka to udo do ręki i najlepszy smak....

Odp: Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
Moja ma podobnie,ja myślę,że tak mamy mają,chcą szybko mieć posprzątane i tyle

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
A co powiecie o zachowaniu dzieci (niekoniecznie swoich) przy stole i reakcjach ich własnych rodziców.Jaki przykład im dają i na co dają przyzwolenie,nie zwracając im uwagi.Wszak czym skorupka za młodu nasiąknie....Ciekawa jestem Waszych spostrzeżeń.

Odpowiedz na/ edytuj jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???