Nie martw sie Nawet pasztet nie musi byc taki straszny tylko trzeba go zrobic samemu i odpowiednio dobrać składniki.
Caroline, mądralo jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu. Ale chętnie skorzystam z jakiegoś najłatwiejszego przepisu na pasztet - dietetyczny. Może ktoś z Was zna naprawdę dobry?
Własnie zastanawiałam się nad tymi pasztetami, bo w sklepie czasem wyglądają na "dietetyczne", takie przysuszone, ale może macie rację, że to kiepski wybór...
Ja też wolę indyka, z tym, że cenowo bardziej sympatyzuję z kurczakiem
cieszę się, że sopocka jest dobrym wyborem, bo akurat ją bardzo lubię.
Najlepiej sobie gotuj mięsko
Z kurczaka czy wołowinę.
Gotowane nie znaczy że nie smaczne wręcz odwrotnie. Pycha jak sie doda przyprawy typu listek laurowy,ziele angielskie itp. Wspaniała sprawa.
Polecam
Chude miesa to: cielecina, wołowina, serca wieprzowe, wątroba wieprzowa, nerki wieprzowe, kurczak, indyk, żołądki drobiowe, polędwica wieprzowa. To jesli chodzi o produkty surowe, wszystko oczywiście bez skórki i przerostów tłuszczu. W 100g nie przekraczaja raczej 150kcal. Oczywiscie sposobem przygotowania mozna dołozyc sporo kalorii.
Co do wędlin to najlepiej kupować takie które zrobione sa z jednego kawałka miesa np. poledwica sopocka czy dobre szynki. Unikaj wszystkich które sa mielone np. tańsze "szynki", mielonki, pasztety bo do nich bardzo łatwo mozna dodać tłuszczu. Wędliny drobiowe w wiekszości też maja nieduzo kalorii. Niestety 99% sprzedawanych wędlin jest doprawiane sporą dawką chemii.
Jakie mieso na diecie?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Jakie mieso na diecie?
cherry
Caroline, mądralo
Odp: Jakie mieso na diecie?
caroline1983
cherry
Ja też wolę indyka, z tym, że cenowo bardziej sympatyzuję z kurczakiem
cieszę się, że sopocka jest dobrym wyborem, bo akurat ją bardzo lubię.
basia4ab
Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?
caroline1983
Mięsa mielonego nie trzeba wykreślać z diety, wystarczy poprostu przygotowywać je samemu z chudego mięsa - wtedy wiemy co jemy
novita26
jaroo82
evita0007
Z kurczaka czy wołowinę.
Gotowane nie znaczy że nie smaczne wręcz odwrotnie. Pycha jak sie doda przyprawy typu listek laurowy,ziele angielskie itp. Wspaniała sprawa.
Polecam
caroline1983
Co do wędlin to najlepiej kupować takie które zrobione sa z jednego kawałka miesa np. poledwica sopocka czy dobre szynki. Unikaj wszystkich które sa mielone np. tańsze "szynki", mielonki, pasztety bo do nich bardzo łatwo mozna dodać tłuszczu. Wędliny drobiowe w wiekszości też maja nieduzo kalorii. Niestety 99% sprzedawanych wędlin jest doprawiane sporą dawką chemii.