Wiesz co Bereniko? zajmij się czymś innym proszę bo zatruwasz mi życie.Nie będę się obwiniała za to co próbujesz mi zarzucić.Dziwne żebym przepisy dawała z książki a fotki potem sama robiła,i może jeszcze jedzenie psu wywalam? zastanów się.Nie mam najmniejszej ochoty się kłócić z Taką osobą jak Ty.Miłego dnia
Smakoszu, twoj nick jest niestety przeciwienstwem tego co tu prezentujesz. co do zdjęc ja tez zaczynałam od zdjec komórką ale strałm sie zeby bylo na nich widac wyraznie, poza tym widze ze czesc zdjec potrafisz zrobic na tyle przyzwoitych ze widac co na talerzu jest (chociazby ten urodzinowy tort), wiec jak juz weszłas tutaj i chcesz sie bawic w powazne gotowanie to zaakceptuj zasady i przykładaj sie na tyle zeby innych twoje zdjecia i dania nie odstraszały. zastanów sie czy chcialabys czytac gazete lub ksiazke kucharska z tak zrobionymi zdjeciami? jakosc przepisow mowi o tobie, to znaczy ze skoro nie dbasz o to co przedstawiasz, robisz to byle jak w biegu, nie poczekasz az zdjecie ktore pstrykniesz nawet jesli to bedzie 125 bedzie w koncu ostre i wyrazne, ze talerz nei bedzie ciepnięty miedzy gazety a klawiature, to znaczy ze w zyciu tez tak postepujesz, jestes byle jaka? nie męcz innych taka bylejakoscia. odwrotnie robisz sobie w ten sposob wrogów na tym portalu a twoje przepisy nikogo nie interesuja poza tym jak ci wytaknac bład. chyba ze twoim celem jest tylko przepisywanie ksiazek zeby zdobyc nagrode. i przestan byc chamska i ordynarna w komentarzach i prywatnych wiadomosciach bo nie tedy droga a skoro ktos ci wytyka błedy to nalezy sie na nich uczyc, zmienic to i owo a nie starac sie złosliwie pyskowaczasami trzeba umiec sie przyznac do błedu , uczenie na nich wcale nie boli bo na tym polega dorosłosc Smakoszu. a ten portal to dla wielu z nas nie zabawa w piaskownicy (jak dla ciebie) tylko czesc naszego zycia i wiekszosci z nas zalezy na jakosci tego co tu sie dzieje. I nie wytykaj ludziom wieku bo to niegrzecznie. ale widac ty nie bardzo wiesz co to kindersztuba...
i widać nie ja jedyna ma takie zdanie...
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
zgadzam się z Tobą, ten użytkownik wgrywa pełno przepisów, kilka dziennie i tylko wypytuje wiecznie o punkty i nagrody. Uważam, że to nie fair w stosunku do innych użytkowników.
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
a ja mam pytanie do jakosci przepisów i zdjęć o ktorych tu ciągle jest mowa i o ktore jakis czas temu byla tu awantura i zmiana regulaminu. czy takie zdjecie powinno wogóle zostac zakwalifikowane? bo wg mnie nie spełnia zasad regulaminu, niewyrazne, rozmazane, jakosc pozostawia wiele do zyczenia, nie sposob rozpoznac co wogóle na tym zdjeciu jest. o jakosci samego przepisu nie bede dyskutowac (napisłam to w komentarzu) bo jak dla mnie jest to gotowa mrozonka warzywna wrzucona na patelnie i posypana vegeta, tak wiec przepis niczego nowego nie wnosi. https://gotujmy.pl/duszony-bukiet-warzywny-dla-lasuchow,przepisy,126802k1.html#ac
a w tym przepisie brak wole informacji o farszu, w składnikach jest w opisie brak; https://gotujmy.pl/domowe-pierozki-wg-smakosza-z-barszczyki,przepisy,126800.html
reszty przepisow smakosza komentowac nie bede bo brak mi slow.. dziewczyna nudzi sie wyrane przepisujac ksiązki.
Berenika, muszę stanąć w obronie smakosza. Smakosz dodaje przepisy i dopóki nie zostanie udowodnione że są plagiatami nie możemy ich usunąć. Kobitka dodawała wiele przepisów bez zdjęć i było źle. Kiedyś na forum zarzucano jej właśnie , że pewnie nie używa nawet tych przepisów bo nie ma zdjęć. Wytłumaczyła, że zdjęcia może robić tylko komórką, tak więc za namową innych użytkowników , zaczęła takie dodawać i teraz jest również źle. Jeżeli czegoś brakuje w przepisie proponuje napisać na priv albo dodać komentarz z prośbą o wyjaśnienie. Kochane przecież możemy to zrobić aby była miła atmosfera na stronie.
Agabi wiesz jak ja się staram i znów źle jest. Bolą mnie oskarżenia Bereniki która pisze że ja wszystko daję z książki co jest nieprawdą.Robiłam ostatnio pierogi, starałam się każde zdjęcie uchwycić żeby było wiadomo co i jak, nawet foto z farszem mam ale się nie zmieściło już.Wszystko pouzupełniałam.Idę stąd bo tak chamskich ludzi i nie życzliwych jeszcze nie widziałam.Mam sobie fotografa sprowadzić żeby wyostrzył mi foto? mam aparat 2.0 piksela więc jakie mają być zdjęcia? wesołych świąt wam życzę
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
ok rozumie ale to sie ma nijak do tego jakie zasady wprowadzono jakis czas temu jak ostre było podejscie do dobrej jakosci przepisow i zdjec. wiec troche trudno mi zrozumieć ze tolerujecie takie badziewie.. a to ze przepisuje książki to widac gołym okiem... co do farszu w pierozkach to widze ze został w koncu uzupełniony.. ale ze łamie regulamin i plagiatuje sama siebie to nie widze usprawiedliwienia.
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
a ja mam pytanie do jakosci przepisów i zdjęć o ktorych tu ciągle jest mowa i o ktore jakis czas temu byla tu awantura i zmiana regulaminu. czy takie zdjecie powinno wogóle zostac zakwalifikowane? bo wg mnie nie spełnia zasad regulaminu, niewyrazne, rozmazane, jakosc pozostawia wiele do zyczenia, nie sposob rozpoznac co wogóle na tym zdjeciu jest. o jakosci samego przepisu nie bede dyskutowac (napisłam to w komentarzu) bo jak dla mnie jest to gotowa mrozonka warzywna wrzucona na patelnie i posypana vegeta, tak wiec przepis niczego nowego nie wnosi. https://gotujmy.pl/duszony-bukiet-warzywny-dla-lasuchow,przepisy,126802k1.html#ac
a w tym przepisie brak wole informacji o farszu, w składnikach jest w opisie brak; https://gotujmy.pl/domowe-pierozki-wg-smakosza-z-barszczyki,przepisy,126800.html
reszty przepisow smakosza komentowac nie bede bo brak mi slow.. dziewczyna nudzi sie wyrane przepisujac ksiązki.
Berenika, muszę stanąć w obronie smakosza. Smakosz dodaje przepisy i dopóki nie zostanie udowodnione że są plagiatami nie możemy ich usunąć. Kobitka dodawała wiele przepisów bez zdjęć i było źle. Kiedyś na forum zarzucano jej właśnie , że pewnie nie używa nawet tych przepisów bo nie ma zdjęć. Wytłumaczyła, że zdjęcia może robić tylko komórką, tak więc za namową innych użytkowników , zaczęła takie dodawać i teraz jest również źle. Jeżeli czegoś brakuje w przepisie proponuje napisać na priv albo dodać komentarz z prośbą o wyjaśnienie. Kochane przecież możemy to zrobić aby była miła atmosfera na stronie.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Miałam się nie wtrącać do smakosza ale sie jednak wtrącę i napiszę,że zgadzam się z berniką,takie przepisy nie powinny być zaliczane.Przepis jest po to,żeby z niego korzystać a nie po to,żeby się zastanawić o co może w tym przepisie chodzić....i nie tylko smakosz ale rownież inni użytkownicy zasypują stronę takimi perełkami,szkoda słów.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
a ja mam pytanie do jakosci przepisów i zdjęć o ktorych tu ciągle jest mowa i o ktore jakis czas temu byla tu awantura i zmiana regulaminu. czy takie zdjecie powinno wogóle zostac zakwalifikowane? bo wg mnie nie spełnia zasad regulaminu, niewyrazne, rozmazane, jakosc pozostawia wiele do zyczenia, nie sposob rozpoznac co wogóle na tym zdjeciu jest. o jakosci samego przepisu nie bede dyskutowac (napisłam to w komentarzu) bo jak dla mnie jest to gotowa mrozonka warzywna wrzucona na patelnie i posypana vegeta, tak wiec przepis niczego nowego nie wnosi. https://gotujmy.pl/duszony-bukiet-warzywny-dla-lasuchow,przepisy,126802k1.html#ac
a w tym przepisie brak wole informacji o farszu, w składnikach jest w opisie brak; https://gotujmy.pl/domowe-pierozki-wg-smakosza-z-barszczyki,przepisy,126800.html
reszty przepisow smakosza komentowac nie bede bo brak mi slow.. dziewczyna nudzi sie wyrane przepisujac ksiązki.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Dobry wieczór
Mam pytanie dotyczące fotografii dołączanych do przepisów. Jaką wielkość maksymalnie powinny mieć, żeby były czytelne i żeby nie zablokować systemu?
Bo nie znalazłam takiej informacji (albo tak szukałam )
Pozdrawiam cieplutko
Kasia vel szklanka
Wiesz co - specjalnie nigdy nie doszukiwałam się tej informacji . Wydaje mi się , ze normalne jakie robimy ( u mnie rozpiętość jest jakoś 0d 1,5- 4 MB ) .System i tak zapisuje w jednym formacie . Byle nie wstawiać miniaturek - bo to mało , że mało czytelne to jakoś mało wiarygodnie wygląda
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
Kasia vel szklanka
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Dobry wieczór
Mam pytanie dotyczące fotografii dołączanych do przepisów. Jaką wielkość maksymalnie powinny mieć, żeby były czytelne i żeby nie zablokować systemu?
Bo nie znalazłam takiej informacji (albo tak szukałam )
Pozdrawiam cieplutko
Kasia vel szklanka
Wiesz co - specjalnie nigdy nie doszukiwałam się tej informacji . Wydaje mi się , ze normalne jakie robimy ( u mnie rozpiętość jest jakoś 0d 1,5- 4 MB ) .System i tak zapisuje w jednym formacie . Byle nie wstawiać miniaturek - bo to mało , że mało czytelne to jakoś mało wiarygodnie wygląda
Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Obserwuj wątekOdp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Do Smakosza 1988
bernika
i widać nie ja jedyna ma takie zdanie...
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
darmiona
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Agabi wiesz jak ja się staram i znów źle jest. Bolą mnie oskarżenia Bereniki która pisze że ja wszystko daję z książki co jest nieprawdą.Robiłam ostatnio pierogi, starałam się każde zdjęcie uchwycić żeby było wiadomo co i jak, nawet foto z farszem mam ale się nie zmieściło już.Wszystko pouzupełniałam.Idę stąd bo tak chamskich ludzi i nie życzliwych jeszcze nie widziałam.Mam sobie fotografa sprowadzić żeby wyostrzył mi foto? mam aparat 2.0 piksela więc jakie mają być zdjęcia? wesołych świąt wam życzę
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
bernika
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
agabi22
Berenika, muszę stanąć w obronie smakosza. Smakosz dodaje przepisy i dopóki nie zostanie udowodnione że są plagiatami nie możemy ich usunąć. Kobitka dodawała wiele przepisów bez zdjęć i było źle. Kiedyś na forum zarzucano jej właśnie , że pewnie nie używa nawet tych przepisów bo nie ma zdjęć. Wytłumaczyła, że zdjęcia może robić tylko komórką, tak więc za namową innych użytkowników , zaczęła takie dodawać i teraz jest również źle. Jeżeli czegoś brakuje w przepisie proponuje napisać na priv albo dodać komentarz z prośbą o wyjaśnienie. Kochane przecież możemy to zrobić aby była miła atmosfera na stronie.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Netka
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
bernika
a w tym przepisie brak wole informacji o farszu, w składnikach jest w opisie brak; https://gotujmy.pl/domowe-pierozki-wg-smakosza-z-barszczyki,przepisy,126800.html
reszty przepisow smakosza komentowac nie bede bo brak mi slow.. dziewczyna nudzi sie wyrane przepisujac ksiązki.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
Kasia vel szklanka
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zas
Babciagramolka
Wiesz co - specjalnie nigdy nie doszukiwałam się tej informacji . Wydaje mi się , ze normalne jakie robimy ( u mnie rozpiętość jest jakoś 0d 1,5- 4 MB ) .System i tak zapisuje w jednym formacie . Byle nie wstawiać miniaturek - bo to mało , że mało czytelne to jakoś mało wiarygodnie wygląda